Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Mini-recenzie "Rațiune si simtire" de Jane Austen.


Aceasta carte mi-a trezit o multime de sentimente.M-a provocat sa fiu un cititor asiduu pentru a descoperi secretele lecturii. Este un arsenal de sentimente cuprins in interiorul acestei carti si o multime de intrebari retorice si de nedumeriri. Ceea ce m-a atras a fost felul in care autorul descrie fiecare personaj,fiecare gand al acestuia,si fiecare actiune. Cartea este plina si de actiune,dar nu ii se acorda o mare importanta actiunii asa cum ii se acorda gandurilor si initiativelor personajelor. Pe la jumatatea romanului am exclamat o intorsatura a lucrurilor. Autorul tenace s-a straduit sa ofere fiecare sentiment in cate un cuvant. Dupa o lunga lecturare,am sesizat la sfarsitul cartii ca anumite lucruri au revenit la situatia initiala.

Despre ce este vorba in carte?
Romanul urmareste viata celor trei surori: Elinor,Marianne,Margaret,al caror tata a murit. Acestea si-au inceput o noua viata departe de casa parinteasca,unde incep noi povesti de dragoste,cu multe peripetii. Personajele sunt asa de bine conturate,incat le poti cataloga cu usurinta.
Este un roman de dragoste minunat care merita citit pana la ultima pagina.
Citatul meu preferat:  "Cu cat cunosc mai bine lumea asta,mamico,cu atat sunt mai convinsa ca n-am sa intalnesc niciodata vreun barbat pe care sa-l pot iubi cu adevarat. Sunt atat de pretentioasa."


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu