Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Recenzie "Ultimul viking" de O.G.Arion

Am citit mult, am lecturat cu placere zeci de carti fantasy in care cunosteam mai putin sau mai mult din lumea fantastica, cu fiintele sale supranaturale, si cu secretele sale bine concepute. Recunosc ca am fost captivata intotdeauna de aceasta lume, iar aceasta perceptie m-a facut sa vreau sa citesc si aceasta carte : "Ultimul viking" de O.G.Arion .

In primul rand, titlul sau sugestiv m-a indemnat sa vreau sa o citesc cat de repede cu putinta, m-a trimis cu gandul la acea lume intunecata si la acele fiinte neomenesti, ceea ce pot spune ca este mirific, felul in care un titlul te poate face sa crezi ca stii cam despre ce este vorba in carte.
In al doilea rand, ador pur si simplu istoria, date si evenimente istorice remarcabile, imi place sa aflu lucruri interesante din trecutul omenirii, si aceasta carte mi-a oferit exact ce aveam nevoie. O combinatie ampla de actiune, romantism, cu elemente fantastice si evenimente controversate. Misterul m-a provocat sa "devorez" cartea, căutând cu disperare raspunsuri la intrebari, incercand sa descopar fiecare personaj in parte.
Pe de alta parte, desprinse din fictiune personajele sunt construite treptat pe parcursul actiunii, oferindu-mi in final imagini ample ale caracterelor.

Despre ce este vorba in carte?

Victoria Grey, doamne,cat m-am regăsit in acest personaj, este o tanara sceptica, cel putin asa era la inceput, era o femeie calculată care îşi incerca destinul. Totul a inceput cand in fata noii sale cafenele a intalnit un bărbat,care îşi dadea ultima suflare. Acest om misterios i-a oferit ceva valoros, despre care nu putea sa afle aproape nimeni, un obiect mistic.
Pe parcursul aventurii sale de a lupa pentru a proteja mica comoara îşi face noi prieteni care au acelasi obiectiv, fiinţe supranaturale, insa isi face si duşmani de temut care o vaneaza.
Tanara pragmatica accepta cu usurinta tot ce se întampă in jurul ei, neparand prea surprinsa.
Descoperim si o idila intre tanara si un vampir pe nume Arrio, este un vampir carismatic care o apara cu pretul vietii.
Am remarcat si un fel de "patrat" amoros, Victoria fiind atrasa de 3 barbati in acelasi timp, Ian un berseker atractiv, Arrio un vampir sexy, si Liam un detectiv protector.Pe cine va alege, va las pe voi sa descoperiti.
Finalul a fost palpitant, dar m-a lasat cu sufletul la gura, imi părea rau ca am terminat cartea, căutam pagini sa vad daca nu cumva mai era vreo continuare, deoarece voiam din toata inima sa aflu cum vor decurge lucrurile dupa un eveniment neasteptat.
Aceasta carte m-a impresionat cu o noua perceptie si cu un subiect nou pentru mine, si de aceea sunt nerabdatoare sa se publice si cel de-al doilea voum.

Ce am invatat din ea?

Cred ca întrebarea mai corecta ar fi cat am invatat din ea, desi mi-ar lua 1000 de cuvinte sa scriu.
În principiu am invatat despre schimbarea caracterului. Mi-a oferit un caz unde de la o persoana sceptica, Victoria Grey, personajul principal , devine o femeie increzatoare si puternică, care accepta cu usurinta tot ce se petrece in jurul ei. Mi-a prezentat  variabilitatea caracterului, mi-a oferit  evenimente precise pe parcursul cărora am descoperit etapele schimbării. Acest personaj a devenit oarecum un idol pentru mine datorita puterii sale de a lupta si de a deveni o persoana puternica dintr-o femeie linistita cuprinsa în monotonia propriei vieti.

De ce as recomanda aceast carte?

Raspuns scurt: pentru ca imi place.
Pentru ca este o carte reusita cu personaje de care te vei indragosti cu siguranta datorita talentului autoarei de a le construi si de a le pune in evidenta caracterele.Este o lume interesanta cuprinsa in interiorul acestui roman, un univers care te va face sa iti doresti sa traiesti in interiorul lui.Iti ofera o dovada a solidaritatii,felul in care personajele se protejeaza si lupta impotriva inamicilor te va fermeca pe deplin.Dupa cum am zis este o combinatie minunata, romantismul te va induiosa, actiunea te va captiva, iar elementele fantastice te vor impresiona.La finalul cartii iti vei fi dorit sa nu se fi terminat.

Citate preferate:

"-Nu spui dumneata mereu ca este bine sa afli lucruri noi?Ca mintea este ca un vas in care torni toata viata informatii si,cu cat este mai plin...
-...cu atat esti mai puternic si mai stapan pe propria viata, a sfarsit el fraza in locul meu."

"Cei curajosi sunt cei care, desi se tem,merg mai departe."

"Zau asa, schimbarile astea de dispozitie erau cam ingrijoratoare, dar, ce sa-i faci,o fata are dreptul sa fie frustrata din cand in cand."

"-Dar putem avea noptile, a ras Arrio usor.Tu lumina, eu intuneric.Voi gusta soarele pe pielea ta si voi fi fericit."


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu