Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Recenzie "Aripi smulse" de Corina Savu



Daca aveti chef de o carte care sa va ramana in suflet ceva timp si care sa va faca sa nu o lasati din mana, ati nimerit bine. Acest roman are un continut abordabil si usor de inteles, o poveste terifianta si totodata fascinanta. Sa imbini dragostea cu aventura, cu crimele si infractiunile? Se poate, si Corina Savu ne demonstreaza in acest roman cum poti combina condimente de poluri opuse pentru o reteta de succes, sarea, piperul, si zaharul, in aceeasi delicatesa literara.


 Este o carte "wow", am ramas practic placut surprinsa de actiunea si de subiectul abordat in aceasta opera. Mi-a placut atat de mult, si va spun cat se poate de sincer ca se afla printre cartile mele preferate.
Autoarea este romanca, si este destul de tanara, astfel nu m-am asteptat la ceva impresionant care sa ma faca sa traiesc odata cu personajele, insa m-am inselat, autoarea m-a facut sa vreau sa fiu un personaj, m-a indemnat sa simt tot ce simt caracterele fictionale construite de ea, asa ca am intrat in jocul fictiunii si m-am axat pe fiecare traire in parte. Este o carte dramatica si romantica in acelasi timp, aceste doua genuri se combina foarte amplu si mirific cu elemente din romane politisite si de aventura. 
Recunosc ca la inceput eram pierduta, nu intelegeam ce ar trebui sa simt cand citesc, insa dupa primul capitol deja ma indragostisem pana peste cap de personajul principal.
Alicia Salazar, cunoscuta si sub numele de Malicia, sau Ducesa, este o femeie fascinanta, atragatoare dar in acelasi timp si o persoana puternica, demna, stapana pe sine si pe actiunile sale. 

" Destinul nu este o chestiune de sansa, este o chestiune de alegere. Nu este un lucru care trebuie asteptat, este un lucru care trebuie facut. Nu este legat de noroc, este mai degraba legata de alegerea fiecaruia. Destinul poate fi insa cauza declinului oamenilor. "

Este urata de aproape toata lumea, singurii care ii mai sunt aproape sunt Ramiro, Rocio, si Beba, pe care ii veti descoperi inca din primele capitole.Este considerata de toata lumea o criminala, o femeie cu inima de gheata si cu o atitudine manipulatoare, astfel ea se comporta ca atare, asa cum este tratata fara a-si da silinta sa isi demonstreze nevinovatia. Aceasta afla o multime de lucruri despre trecutul sau, descopera multe adevaruri crunte si cuvinte nespuse. Alicia se lupta si cu dorinta de a-l avea pe Carlos, barbatul pe care l-a parasit cu buna stiinta si pe care l-a facut sa sufere teribil odata cu plecarea ei. 

" Te-ai indragostit. Iubirea ne face orbi si prosti. Problema a fost ca te-ai indragostit de o criminala. "

Aceasta incearca sa il faca sa o ierte, sa o iubeasca asa cum a iubit-o cand ea nu a stiut sa aprecieze, insa inima politistului a impietrit in fata ei de atunci, sau cel putin asa sustine el, tot ce vrea este o distruga, si sa se bucure de caderea sa, insa oare va reusi? Aceasta nu ii va mai trezi niciun fel de sentiment inafara de ura? Va las pe voi sa descoperiti.

"- Te doare atat de tare incat iti renegi sentimentele.
 - Niciodata nu am renegat ura, dispretul si scarba pe care le simt cand sunt in preajma ta. "

Intreaga carte este o aventura, a Aliciei pentru a-si descoperi trecutul, si a lui Carlos pentru a descoperi adevarul despre Alicia si a o distruge. Dar poate iubirea ce a existat intre ei il va slabi, si nu il va lasa sa isi duca planul la bun sfarsit.
Cartea are un final foarte interesant si palpitant, dar tot odata neprevizibil, sfarsindu-se cu aparitia unui personaj din trecutul Aliciei, care ii va da lumea peste cap. 
 
" Desi anumite pierderi sunt dureroase si lasa urme adanci, viata isi urmeaza cursul. Pentru unii firul vietii era taiat subit, pentru altii inca se ţesea. "

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu