Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Recenzie: Momentul nostru infinit de Lauren Myracle




Titlul original: The Infinite moment of us
Editura: Trei
Anul aparitiei: 2016
Traducerea: Shauki Al-Gareeb
Numar de pagini: 294

       Momentul nostru infinit este o poveste despre iubire, maturizare, sacrificii si implinire. Da, prezinta atat de multe teme principale si nu numai. Cartea aceasta cred ca e un must-read pentru adolescenti. 
         Poveste incepe cu Wren, fata model care si-a trait viata doar dupa regulile si dorintele parintilor ei. Ajunsa la absolvirea liceului ea se hotaraste sa inceapa sa faca proprile decizii in legatura cu viitorul ei, astfel ca isi retrage dosarul de la facultatea unde a fost admisa si decide ca isi va petrece urmatorul an in Guatemala, facand munca voluntara pentru copiii defavorizati. 
        Il cunoastem si pe Charlie..un tanar cu un trecut dureros , care isi doreste din tot sufletul sa fie cu Wren. Cu toate ca el nu crede ca ea ar putea iubi un baiat ca el,intre cei doi se formeaza o legatura foarte puternica. 
        Ce mi-a placut cel mai mult la acest roman a fost felul in care autoarea a abordat sexul intre doi adolescenti. Cred ca a fost una dintre cele mai realiste abordari..a fost simplu, sexy, fara sa cada in descrieri siropoase sau vulgare. Personajele fiind 2 adolescenti de 18 ani , abordarea mi s-a parut cea mai potrivita.
        Un alt aspect care pentru mine a fost un plus a fost gama variata de teme introduse in povestea celor doi: bullying, maturizare, familie, independenta, etc. 
       Pe langa Wren si Charlie, am fost captivata de 3 personaje secundare (Tess, P.G,Starla) si mi-as fi dorit sa fie conturate mai bine...Sigur se putea oferi mai mult despre P.G, baiatul foarte bogat, Tess, prietena loiala si Starla,despre care cu toate ca am aflat mai multe este un personaj atat de complex ca vrei sa afli toate substraturile (sau mi se trage mie chestia asta de la pasiunea pentru psihologie :D )
        Mi-a placut foarte mult ca Wren incepe sa ia proprile decizii si m-am bucurat ca faptul ca s-a indragostit pentru prima data nu o face sa renunte la visul ei. Asta arata ca romantismul nu conduce toata povestea. 
       Voi mentiona si 2 aspecte care nu mi-au placut la Momentul nostru infinit a lui Lauren Myracle : 
1. Charlie o adora pe Wren dar de ce? Cei doi abia daca au interactionat cand el deja se gandea ca o place atat de tare. Lipseste aici ceva...inteleg dragostea la prima vedere dar faptul ca si-au zambit intr-o parcare mi se pare un inceput foarte slab.
2. Wren nu mi s-a parut cel mai usor de placut personaj. Cu toate ca e de la inceput prezentata ca o adolescenta ce incepe sa se schimbe, sa faca tot ce vrea, am simtit ca alegerile pe care le face se contrazic uneori sau nu au pic de noima. 

      Cu toate astea am citit cartea in 2 zile pentru ca sincer nu am putut sa o las din mana pana nu am aflat finalul.Veti avea si niste surprize in ultimele capitole. 
        Ofer 4 din 5 stele pentru  Momentul nostru infinit de Lauren Myracle 


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu