Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Recenzie Octopussy+Becks merge la scoala de C. Boncea


Autor: Cristina Boncea
An: 2015 și 2016
Editura: Herg Benet
Gen: Ficțiune literară

Am decis sa vorbesc despre ambele volume aparute din trilogia Octopussy de Cristina Boncea, intr-un singur articol. 
In caz ca nu ati auzit de Cristina Boncea pana acum (dar sunt sigura ca ati auzit) ,  este o adolescenta care a publicat pana acum doua carti destul de controversate. In general, parerile am observat ca se impart in doua : love it sau radical nu! Parerea mea e undeva la mijloc.
Anul trecut am citit primul volum, Octopussy. M-a atras desigur descrierea : "Hyena, o adolescentă de aproape 14 ani, se întoarce acasă după o lungă perioadă de absentă din mijlocul familiei. Este primită deopotrivă cu entuziasm și scepticism de către Becks, sora sa geamănă, care încearcă să recunoască relația lor și să recupereze toți acei ani pierduți. Dar secretele mamei, ale tatălui vitreg și ale ambelor fete sunt amenințate să iasă la iveală odată cu sosirea straniului unchi din America.
Citind această carte, ești obligat să lași deoparte toate clișeele pe care le-ai auzit despre tinerii de azi. Sex, droguri, alcool, nopți în cluburi, haine de fițe? Pentru Becks și Hyena sunt doar punctul de pornire al propriilor reflecții și raportări față de viață – o foarte ciudată raportare, de altfel…"
Am citit cartea asta intr-o zi, e o lectura lejera si scrisa intr-un mod foarte accesibil. Nu am intrat in stare de alerta sau dezgust cand am citit "socantele" scene sexuale, care din cate am observat pe foarte multi i-a revoltat. Am citit lucruri mai bizare asa ca nu, nu am fost socata si chiar am apreciat ca nu s-a limitat in a scrie ceva ce sa placa oricui. 
Cel mai mare plus al romanului a fost pentru mine conceptul de efect Octopussy in jurul caruia se invarte actiunea. Mi s-a parut cel mai potrivit mod de a explica tot ceea ce se intampla in acele pagini si prin asta a adus ceva nou. 
Nu am fost impresionata in schimb de modul de exprimare uneori si am ramas cu foarte multe intrebari dupa ce am citit aceasta carte. Stiind ca va urma si volumul 2 am fost incantata, sperand ca acolo voi afla mai mul, voi citi o Cristina care a evoluat si care ma va impresiona. Aici din pacate vine dezamagirea...Daca Octopussy a primit din partea mea multe cuvinte de lauda, partea a doua : Becks merge la scoala m-a dezamagit...
De ce dezamagire? Pentru ca am simtit ca a fost o carte scrisa in 2 zile, pentru ca nu am vazut evolutie si e enervant sa ai o carte cu doua personaje atat de interesante si sa nu le conturezi mai puternic. Scrierea e usor superficiala..
Nu vreau sa dau detalii dar noroc ca Cristina a ales un sfarsit bestial pentru volumul nr. 2, lucru care m-a facut sa mai uit de tot ce nu mi-a prea placut. 
Parerea mea o aveti mai sus, nu doresc sa ofer mai multe detalii si da, eu va indemn sa oferiti o sansa acestor 2 carti. Cu bune, cu rele , consider ca trebuie sa va faceti propria parere. Sunt curioasa sa aud si gandurile voastre in legatura cu Octopussy 1 si 2 :) 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu