Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Recenzie " Zece respiratii scurte " de K.A.Tucker



Am primit aceasta carte de la Editura Epica si le multumesc extrem de mult.
" Zece respiratii scurte. Agata-te de ele. Simte-le. Iubeste-le."

Deja stiam ca va fi o lectura buna, insa nu ma gandeam ca voi deveni asa obsedata de ea.
Este o carte fantastica, nu stiu cum as putea sa o descriu în cuvinte. 
Pe mine m-a captivat de la primele pagini, m-a facut sa vreau sa o "devorez" cat mai repede cu putinţă, desi are cam 350 de pagini, am citit-o într-o zi. Este minunata, îmbină drama cu romantismul si cu psihologia, deoarece mi-a transmis multe lucruri care se îmbibau in mintea mea si ma faceau sa descopăr cu mai multa raţiune realitatea. Kacey este o tanara traumatizata datorita unui accident petrecut in urma cu 4 ani cand un sofer in stare de ebrietate a izbit cu putere masina in care se afla ea, cea mai buna prietena, parintii, si iubitul ei, ea fiind singura care a supravieţuit dar cu multe traume si cicatrici, recuperandu-se cu greu.


" N-am inteles nicodata. Cum naiba poate sa te ajute o respiratie scurta? De ce nu o respiratie profunda? De ce zece? De ce nu trei sau cinci sau douazeci? Eu urlam, iar ea se multumea sa imi zambeasca bland. Nu intelegeam la vremea aceea. "

La varsta de 20 de ani hotărăşte sa se mute intr-un apartament micuţ din Miami impreuna cu sora sa Livie. 
Toate bune si frumoase acolo, isi face chiar si prieteni, isi gaseste si o slujba care sa ii asigure ei si surorii ei o viata decenta. 


" Ne avem una pe cealalta. Asta este tot ceea ce conteaza. "

Kacey are inima rece, si-a impus sa nu mai aiba sentimente pentru nimeni, insa acest scut de protectie ii se distruge in fata lui Trent, vecinul de la 1D care are un trecut misterios. Cei doi se indragostesc si sunt fericiti, Kacey zambeste din nou, insa totul se risipeşte in momentul in care ea ii afla marele secret.


" Trecutul nostru nu ne reprezinta. Eu sunt ceea ce sunt si tu esti ceea ce esti si asa trebuie sa si fim... "

Este o poveste bine conturată, care m-a facut sa intru in pielea personajului principal, intrebandu-ma:  Ce as face eu daca as fi in locul lui Kacey?

Raspunsul meu este cat se poate de clar, m-as simţi pierduta, m-as izola in propriul meu vis, m-as teme de oricine vrea sa ma atingă sau sa imi vorbească, nu as putea rezista, pur si simplu m-as simţi terminată psihic si sentimental. Insa Kacey lupta, si o sa si reuseasca, singurul obiectiv fiind sa ii ofere o viata buna lui Livie, daca ea nu avut parte, sa ii asigure un viitor dat fiind faptul ca pentru ea insasi nu mai are niciunul compromiţător.


Eu sunt de parere ca personajul Kacey este o adevarata războinică, luptând cu viata si cu trecutul ce o macina pe dinăuntru, si o consider un model pentru mine si pentru oricine s-ar putea afla intr-o stare de depresie provocata de o anumita trauma.


Recomand cu ardoare acest minunat roman, si va asigur ca nu o sa va dezamageasca, cel putin pe 90% dintre voi.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu