Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

7 carti de citit vara aceasta

Va prezint 7 carti aparute de curand la editurile: Epica, Leda, Trei.

Sunt numai bune de citit in aceasta vara.

1. Zece respiratii scurte de K.A.Tucker

(drama, car accident, love, romance)
Pentru fanii romanelor E ușor să te iubesc, Tammara Webber, Destine la limită, Katie McGarry și Intimidare de Penelope Douglas. Respiră, Kacey. Zece respirații scurte. Agață-te de ele. Simte-le. Iubește-le.
Cu patru ani în urmă, viața lui Kacey Cleary a fost distrusă atunci când mașina în care se afla a fost lovită din plin de un tânăr șofer beat, omorându-i părinții, pe iubitul ei și pe cea mai bună prietenă a sa. Încă mai este bântuită de amintirea momentului în care a rămas prizonieră între fiarele contorsionate ale autoturismului, ascultând-o pe mama ei cum își dădea ultima suflare. Acum, Kacey vrea să își lase trecutul în urmă. Înarmată cu două bilete de autobuz, Kacey și sora ei în vârstă de cincisprezece ani, Livie, fug din Grand Rapids, Michigan, pentru a începe o nouă viață în Miami. La început, fetele se zbat să o scoată la capăt, dar Kacey nu este deloc îngrijorată. Ea poate face față oricui, în orice situație – cu excepția vecinului său misterios din apartamentul 1D.
Trent Emerson are niște ochi albaștri în care arde un foc mocnit, gropițe adânci și pare că se menține într-un echilibru perfect între a fi un tip simpatic și unul dur. Călită fiind de trecutul ei tragic, Kacey este hotărâtă să țină pe toată lumea la distanță, dar atracția lor este de netăgăduit, iar Trent caută cu disperare și neîncetat o cale spre inima împietrită a lui Kacey – chiar dacă asta înseamnă că oricând poate să iasă la iveală un secret exploziv care va zgudui din temelii ambele lor lumi.


2. Ugly love de Colleen Hoover 

EpicLove, Ficțiune pentru tineri +17 ani
Atunci când Tate Collins îl întâlnește pe Miles Archer, un pilot de avioane tăcut, la locul lui, bântuit de un trecut întunecat, ea e conștientă că ceea ce simte nu e tocmai dragoste la prima vedere. Cei doi nu se consideră nici măcar prieteni, iar singurul lucru pe care îl au în comun este o atracție fizică de netăgăduit. După ce dorințele lor ies la iveală, cei doi își dau seama că tocmai au găsit soluția perfectă pentru o relație fără alte implicații. El nu caută iubire, iar ea nu are timp pentru așa ceva. Aranjamentul lor ar fi extrem de satisfăcător, dacă Tate ar putea să respecte cele două reguli impuse de Miles: nu pune întrebări despre trecut, nu te aștepta la un viitor împreună.
Ei cred că se pot descurca, dar, atunci când în povestea lor se înfiripă sentimente adevărate, totul se schimbă:
INIMILE SUNT INVADATE
PROMISIUNILE SUNT ÎNCĂLCATE
REGULILE SUNT SPULBERATE
IAR IUBIREA DEVINE URÂTĂ

„Numai Colleen Hoover poate adăuga unui singur roman atât de multă genialitate.” – Jamie McGuire, autoarea romanului Fericirea începe azi.
Colleen Hoover este autoare a numeroase romane pentru tineri, dintre care, nu mai puțin de zece figurează pe listele de bestselleruri New York Times. Două dintre acestea sunt traduse în limba română la Editura Epica:  Hopeless. Fără speranță și Slam, din dragoste pentru Layken.
Colleen locuiește în Texas, împreună cu soțul ei și cei trei copii ai lor. O puteți vizita online accesând:   www.colleenhoover.com

3. DUFF de Kody Keplinger

(friendship, school, bullying, family drama, romance, love)
Bianca Piper are șaptesprezece ani, este o fire cinică, dar o prietenă loială, și nu se crede deloc cea mai frumușică din grupul ei de amice. Totodată, este mult prea isteață ca să se lase atrasă de șarmul fustangiului Wesley Rush, vedeta liceului. De fapt, Bianca îl urăște. Ba chiar, după ce acesta o poreclește „Duffy”, îi răstoarnă un pahar de Cola direct în cap.
Însă lucrurile nu stau prea bine în familia Biancăi, iar ea caută cu disperare ceva care să o distragă. Așa că îl sărută pe Wesley. Mai mult decât atât, chiar îi place. Dornică de o evadare, Bianca începe cu el o relație secretă, de tipul inamici cu beneficii.
Dar, apoi, situația se schimbă. Wesley nu e deloc un tip superficial, iar viața lui e la fel de încâlcită ca a ei. Dintr-odată, îngrozită, Bianca își dă seama că e pe punctul de a se îndrăgosti de tipul pe care credea că îl urăște cel mai mult.
Ficțiune contemporană pentru adolescenți +14 ani
„În liceu, întotdeauna m-am simțit ca rățușca cea urâtă – prietenele mele cele mai bune erau incredibil de frumoase, așa că în ultimul an de liceu, atunci când am aflat că există și un cuvânt care descrie această stare de fapt, am știut că eu eram ceea ce se numea DUFF – Desemnată Urâțica și Dolofana din gașca Fetelor. Ideea de a scrie un roman cu titlul Duff a pornit mai întâi ca o glumă, dar când am realizat că și prietenele mele se simțeau uneori Duff, am știut că trebuie să-mi scriu povestea.”
Kody Keplinger s-a născut și a crescut într-o mică localitate din vestul statului american Kentucky. A îmbrățișat definitiv cariera de scriitoare în urma publicării acestei cărți, pe care a scris-o pe când avea doar șaptesprezece ani. Duff a devenit rapid bestseller internațional, bestseller New York Times și USA Today, după care a fost ecranizată și a apărut pe marile ecrane în anul 2015. A continuat să scrie și să publice, romanele ei bucurându-se de mare succes printre cititori. Acum, la doar 26 de ani, predă cursuri de Scriere Creativă pentru Copii și Adolescenți la Gotham Writers, New York.
„Intensă, înflăcărată și mistuitor de sinceră, DUFF este unul dintre puținele romane de excepție, scrise pentru tineri, din ultimii ani.” – Elizabeth Scott, autoarea volumelor Living Dead Girl și The Unwritten Rule.
„Provocatoare și convingătoare. O carte pe care nu o poți lăsa din mână.” – Simone Elkeles, autoarea seriei bestseller Chimie perfectă.
- Iar tu, draga mea, ești o Duff.
DESEMNATĂ
URÂȚICA și
DOLOFANA
din gașca
FETELOR,
clarifică Wesley. Nu te supăra pe mine, n-am zis că arăți ca un CĂPCĂUN, dar în comparație cu… a spus el și a ridicat din umerii lați. Ai niște prietene tare… tare bune.
S-a oprit din vorbit, cu ochii la ce se petrecea pe ringul de dans, apoi s-a întors către mine:
- Ideea e următoarea: s-a dovedit științific că în fiecare grup de prieteni există o verigă slabă, o Duff.”

4. Nascuta din fum si os de Laini Taylor

Colecția EpicWave. Literatură fantastică pentru adolescenți și tineri.
Pe întreg pământul, urme negre de mâini, imprimate cu foc, apar pe mai multe porți. Sunt ale unor creaturi străine, înaripate, care s-au strecurat în această lume printr-o despicătură din cer.
Într-o dugheană veche și întunecată, proviziile de dinți omenești ale unui diavol au scăzut periculos.
Iar pe străduțele întortocheate, întunecate și misterioase ale Pragăi, o tânără elevă de la Liceul de Artă e pe cale să fie prinsă într-un crâncen război coborât din altă lume.
Ea este Karou. Își umple caietele de schițe cu portrete de monștri, care poate că sunt sau nu sunt adevărați. Obișnuiește să dispară în mod misterios pentru a îndeplini unele „comisioane”; vorbește multe limbi – nu toate omenești, iar părul ei, de un albastru aprins, chiar așa îi crește. Oare cine este ea? Întrebarea aceasta nu-i dă pace, dar este pe cale să afle răspunsul.
Când unul dintre străini – frumosul Akiva, chinuit de amintiri întunecate – dă cu ochii de ea, pe o alee din Marrakech (Maroc), rezultatul este sânge și explozie de lumină astrală, secrete dezvăluite și o dragoste cum numai în stele poate fi scrisă, ale cărei rădăcini sunt adânc împlântate într-un trecut nemilos și dureros. Va ajunge oare Karou să regrete c-a aflat adevărul despre ea însăși?
ÎN CURÂND FILM PRODUS DE UNIVERSAL PICTURES
BESTSELLER INTERNAȚIONAL. PUBLICAT ÎN 33 DE ȚĂRI.
,,Imposibil de lăsat din mână până la final.” – Entertainment Weekly
„Aveți în față o poveste despre descoperirea adevăratei identități, scrisă cu mult fler, dar și cu o notă de umor… [Este] bine spusă și foarte atent temporizată, stârnind întrebări surprinzătoare despre noțiuni ca încredere, trădare, apartenență și așteptări.” — The Los Angeles Times
LAINI TAYLOR (1971) este una dintre cele mai importante autoare de literatură fantasy pentru adolescenți și tineri din acest moment. A absolvit cursurile Universității Berkeley, California, și este licențiată în Literatură Engleză. A fost nominalizată la National Book Award, în anul 2009, pentru romanul Lips Touch: Three Times. În 2011 a publicat prima carte din seria cu același nume, Născută din fum și os, care s-a transformat rapid într-un fenomen editorial global, fiind tradusă în 33 de limbi și vândută în milioane de exemplare pe plan mondial. Romanul a devenit concomitent bestseller New York Times, USA Today, Indiebound și Amazon. Totodată, drepturile de ecranizare au fost vândute unuia dintre cele mai importante studiouri cinematografice, UNIVERSAL PICTURES.
Laini a continuat publicarea a încă două romane și o nuvelă din seria amintită, care, de asemenea, vor apărea la Editura Epica, în colecția EpicWave.
„Rareori o serie debutează atât de atrăgător”.  — Kirkus
„Laini Taylor a creat lumi noi, epoci și creaturi cu asemenea minuțiozitate și măiestrie, încât toate sunt veridice. Cititorii vor aștepta cu mare interes continuarea acestei povești complexe, captivante.” — Booklist

5. Banda celor sase ciori de Leigh Bardugo

De la autoarea celebrei Trilogii Grisha
#1 New York Times Bestseller
#1 USA Today Bestseller
Șase proscriși periculoși
O misiune imposibilă
Ketterdam: un centru înfloritor al comerţului internaţional, unde poţi găsi orice dacă eşti dispus să plăteşti preţul – şi nimeni nu o ştie mai bine decât Kaz Brekker, un hoţ de geniu. Lui Kaz i se propune să dea o lovitură extrem de periculoasă, care l-ar putea face putred de bogat. Dar nu poate să acţioneze de unul singur…
Așa că iată care este banda lui:
Un condamnat însetat de răzbunare.
Un trăgător împătimit de jocurile de noroc.
Un fugar cu un trecut privilegiat.
O spioană poreclită Fantoma.
O Sfâşie-Inimi care îşi foloseşte puterea ca să supravieţuiască într-un cartier rău famat.
Un hoţ cu darul evadărilor imposibile.
Kaz şi echipa lui sunt singurii care pot împiedica distrugerea întregii lumi – dacă nu se ucid mai întâi între ei.
„Banda celor șase ciori conține toate elementele pentru a-i captiva pe cititori: un lider viclean care are un plan pentru fiecare ocazie, situații-limită, o echipă războinică de proscriși pricepuți, o intrigă complicată și, pe alocuri, o tensiune insuportabilă." Publishers Weekly
„Se citește pe nerăsuflate: o poveste despre o bandă multi-etnică formată din inadaptați foarte diferiți, dar care împreună alcătuiesc o familie." Kirkus Reviews
Leigh Bardugo s-a născut la Ierusalim, a crescut în Los Angeles şi a absolvit Universitatea Yale. A lucrat în publicitate, jurnalism şi, mai recent, s-a specializat în make-up şi efecte speciale. În prezent, locuieşte şi scrie la Hollywood. Este membră a trupei Captain Automatic.
De aceeaşi autoare, la Editura Trei au apărut volumele Trilogiei Grisha: Regatul Umbrelor, Regatul Furtunilor și Regatul Luminilor.
„Imaginând ceea ce ar fi putut fi niște personaje tipice pentru adult fiction – singuraticul, rebelul, marginalul, uneltitorul – Leigh Bardugo a creat eroi convingători și dinamici. Ce provocare să se întoarcă la lumea pe care a construit-o în Trilogia Grisha!" School Library Journal

6. Blestemul castigatorului de  Marie Rutkoski

Colecția Leda Edge dedicată segmentului young adult se completează cu o nouă apariție: Blestemul câștigătorului de Marie Rutkoski, prima parte a trilogiei Blestemul câștigătorului.

Într-un imperiu care se desfată cu războaie și cu înrobirea celor învinși, Kestrel, fiica unui general, are doar două posibilități: să se înroleze în armată sau să se căsătorească. Dar lumea îi este dată peste cap atunci când își întâlnește sufletul-pereche – un sclav ai cărui ochi par să sfideze întreaga lume. Urmându-și instinctul, sfârșește prin a-l cumpăra pentru o sumă imensă de bani. Însă băiatul deține un secret, iar Kestrel află în curând că prețul pe care l-a plătit pentru o altă ființă umană e mult mai mare decât și-ar fi putut imagina.

“Blestemul câştigătorului îţi taie răsuflarea, e un triumf liric al cărţilor YA fantasy. Marie Rutkoski scrie cu o forţă extraordinară şi a creat o epopee de o frumuseţe temerară. E o carte care trebuie citită.”

Ann Aguirre

7. Magonia de Maria Dahvana Headley

Colecția Leda Edge adaugă încă un volum desprins dintr-o lume fascinantă, creată special pentru segmentul young adult: Magonia de Maria Dahvana Headley.

Încă de când era mică, Aza suferă de o boală misterioasă de plamâni, din cauza căreia îi este tot mai greu să respire, să vorbească – să trăiască. Tot ce pot doctorii să facă e să îi dea medicamente și să spere că reușesc să o mențină în viață. Așa că atunci când Aza vede o corabie în cer, familia ei consideră că e vorba de un efect secundar nemilos al pastilelor. Dar Aza e sigură că nu e o halucinație. Poate să audă pe cineva de pe vas strigându-i numele.

Doar cel mai bun prieten al ei, Jason, o crede. Jason, care întotdeauna a fost alături de ea. Jason, pentru care ea ar putea avea niște sentimente mai mult decât prietenești. Dar înainte ca Aza să se gândească mai bine la asta, ceva groaznic se întâmpla.

Boala o doboară.

Aza pleacă din această lume. Și ajunge într-alta.

MAGONIA

Deasupra norilor, pe un tarâm al corabiilor, Aza nu mai este făptura slabă, pe moarte, de dinainte. În Magonia, ea poate respire pentru prima data. Mai mult, are o putere imensă, pe care o poate folosi pentru a schimba lumea. Căci Magonia și Pământul sunt în pragul războiului, iar soarta întregii omeniri stă în mâinile Azei – inclusiv soarta băiatului pe care îl iubește. Încotro se va îndrepta loialitatea ei?










0 comentarii:

Trimiteți un comentariu