Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Recenzie Adulter de Paulo Coelho



Titlu:Adulter

Autor:Paulo Coelho
Editura:Humanitas
Nr. de pagini:224

Sunt fana Paulo Coelho de cativa ani. Cred ca din cartiile lui mereu am avut cate ceva de invatat. Trebuie neaparat sa cititi Alchimistul . Cred ca e cea mai buna cartea lui. 
Acum sa vorbim despre Adulter. M-am bucurat tare mult cand am vazut ca se anunta o noua aparitie. In perioada in care a aparut cartea chiar vedeam pe facebook, pe instagram o gramada de postari legate de ea. 
Descrierea cartii suna cam asa : 
Linda tocmai a împlinit 31 de ani şi, în ochii celorlalţi, are o viaţă perfectă – o căsnicie exemplară, doi copii reuşiţi, o carieră de succes şi o casă luxoasă în Geneva. De fapt, ea se află la capătul puterilor, într-atât o oboseşte mimarea unei fericiri pe care nu o simte.  
Numai că într-o zi îl reîntâlneşte pe Jacob, un fost coleg de care fusese îndrăgostită în adolescenţă, ajuns acum un om politic influent. În timpul interviului pe care acesta i-l acordă, în ziarista de succes se redeşteaptă o pasiune de mult uitată. Linda va încerca să trăiască deplin această iubire imposibilă, şi nu-şi va găsi fericirea până nu-şi va explora fără teamă abisurile sufletului.
Romanul Adulter ilustrează criza existenţială a unei tinere femei din zilele noastre, surprinzând cu fineţe psihologică încercările prin care trece pentru a se regăsi.
„Un roman care combină teme delicate precum depresia, infidelitatea şi rutina căsniciei, presărate cu misticismul caracteristic acestui vrăjitor al literelor.“ (O Globo Extra, Brazilia, 2014)
Cartea descrie deci drama unei femei care ar trebui sa aiba o viata fara griji. Toate framantarile interioare ale protagonistei sunt redate de catre autor intr-un mod foarte subtil, gradat, fara exagerari si fara sa te socheze. Totul e atat de natural scris ca nici nu iti vine sa crezi ca e scrisa de un barbat. 
Titlul Adulter si ciresele alea de pe coperta m-au facut oarecum sa cred ca va contine destul de mult erotism cartea. Dar nu a fost asa. Gasesti vreo doua scene erotice scurte, simple. fara vulgaritati. Toata drama adulterului este trasmisa prin stariile psihice, prin jurnalul Lindei, prin ganduri si gesturi. 

Este destul de usor de citit acest roman al lui Coelho, firul narativ merge lejer fara dificultati. Asta a fost poate un minus..E o carte buna dar nu are sare si piper. Gandurile Lindei si tradarea sotului nu mi s-a parut o intriga destul de puternica, iar punctul culminant lipseste cu desavarsire. 
Nu mi-a placut Linda si nici nu i-am inteles alegerile. Inteleg ideea de a dori ceva nou dupa atatia ani de casnicie, inteleg ideea de a fi rebela dupa atata perfectiune dar nu m-a convins. De ce isi inseala sotul cu Jacob? Jacob nu o cucereste, nu e un amant desavarsit si pe parcursul cartii eu nu am simtit ca ar fi chimie intre cei doi. 
Cu toate astea e o carte bunicica care reuseste sa iti dea de gandit in legatura cu multe subiecte : iubirea, tradarea, regretul,maturizarea...

M-a bucurat sa vad pe sfarsitul cartii o Linda rationala, matura dar din pacate a fost prea tarziu ca sa imi fie simpatic personajul. 
In concluzie, merita citita dar nu cu asteptari foarte mari...si cred ca e o carte pentru femei. Paulo Coelho are multi fani de sex masculin dar sincer nu cred ca aceasta carte i-ar prinde :) 

Ofer 3 STELE pentru  Adulter de Paulo Coelho


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu