Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Recenzie Altfel...și totuși Alice de Lisa Genova

Titlu: Altfel...și totuși Alice

Autor: Lisa Genova

An apariție: 2015

Categorie: Literatură contemporană

Nr. pagini: 314

Editura: Trei



Descriere:

            "Alice Howland se mândrește cu viața pe care a muncit din greu să și-o construiască. La cincizeci de ani, ține prelegeri de psihologie cognitivă la Harvard, fiind recunoscută internațional pentru teoriile sale inovatoare din domeniul psiholingvisticii. Are un soț cu o carieră strălucită și trei copii adulți.
             Când începe să devină tot mai dezorientată și să uite lucruri, un diagnostic cumplit îi schimbă viața – și relația cu propria familie și cu lumea – pentru totdeauna.
              Emoționant și zguduitor, Altfel... și totuși Alice înfățișează destinul tragic al unui om care se confruntă cu instalarea timpurie a bolii Alzheimer și suferința imensă pe care aceasta o provoacă."

Opinia mea 

        Am primit aceasta carte cadou de ziua mea, auzisem de ea, stiam ca pe baza ei s-a facut filmul Still Alice, iar ca Julianne Moore a luat Oscarul pentru rolul in acest film. Asa ca...asteptarile au fost foarte ridicate atunci cand am pus in sfarsit pana pe carte sa o citesc. E putin riscant sa ai asteptari mari in orice, dar din fericire nu am fost dezamagita. Am fost incantata, am fost prinsa in lectura si chiar am numai lucruri bune de zis despre acest roman.
         Romanul trateaza un subiect sensibil... boala Alzheimer si felul in care afecteaza nu doar bolnavul dar si pe cei din familia acestuia.  Lisa Genova reuseste sa faca toata calatoria aceasta remarcabila, prin atat de multe informatii si descrieri . Am fost surprinsa cand am aflat ca povestea nu este un caz real, ci autoarea a ales acest subiect si a scris despre el documentandu-se din mai multe cazuri. 
        Cartea este foarte bine scrisa,este scrisa din punctul lui Alice de vedere si acest lucru cu siguranta te emotioneaza. Alzheimer este o boala cumplita si citind despre Alice, acest personaj incredibil..profesor la Harvard, sotie, mama a 3 copii si sa o vezi treptat cum se pierde in boala si cum incearca sa se tina la suprafata este apasator as putea spune. Nu e genul acela de carte cu care te relaxezi foarte tare. Te face sa gandesti si cu siguranta o sa iti amintesti de ea mereu. 

         Desi subiectul trist al cartii poate nu atrage pe oricine, merita citita. Lisa Genova a facut ceva minunat povestea aceasta, cu personajele ei si cu siguranta nu este o pierdere de timp. 
      Pentru o carte atat de bine scrisa nu pot sa ofer decat 5 stele



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu