Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Recenzie „Eleanor & Park” de Rainbow Rowell



            Pot spune inca din primele randuri ca iubesc aceasta carte . Cu toate ca e descrisa ca o poveste de dragoste pentru adolescenti , eu o vad mai mult ca o poveste de prietenie, o lectie de viata , o poveste cu si despre adolescenti care trec prin toate starile posibile. 

SINOPSIS: Eleanor a fost dată afară din casă şi, după un an, se întoarce să trăiască din nou împreună cu mama, fraţii şi tatăl ei vitreg. O şcoală nouă, unde nu cunoaşte pe nimeni şi toată lumea pare s-o urască. Nu-şi face nicio speranţă că şi-ar putea găsi prieteni şi, când se-aşază în autobuz lângă Park, un băiat tăcut, care nu vrea decât să fie lăsat în pace, să-şi asculte muzica şi să-şi citească benzile desenate, nu se-aşteaptă la mare lucru.
Însă unele poveşti de dragoste încep fără mari aşteptări şi se dovedesc a fi cu atât mai impresionante cu cât începuturile lor sunt mai modeste. Deşi sunt suficient de deştepţi să ştie că prima iubire nu durează, Eleanor şi Park au curaj cât să vrea s-o trăiască până la capăt, nu doar în ce are ea mai serios, ci şi în ce are mai amuzant, mai naiv şi mai stângaci.”

„O poveste de iubire frumoasă, care te bântuie… Eleanor & Park mi-a adus aminte nu numai ce-nseamnă să fii tânăr și îndrăgostit de o fată, dar și ce-nseamnă să fii tânăr și îndrăgostit de o carte.” – John Green
„Amuzant, plin de speranţă, slobod la gură, sexy şi sentimental, acest roman de dragoste va captiva cititorii tineri şi adulţi deopotrivă.“ – Kirkus Review
           Apropierea dintre Park si Eleanor poate fi vazuta atipica initial, dar de fapt este exact lucrul de care cei doi aveau nevoie. Eleanor vine in viata lui Park cu mult bagaj emotional. Mediul familial din care provine e nociv. La scoala , lucrurile sunt la fel de rele... faptul ca are un stil vestimentar mai ciudat, parul mereu umflat si ciufulit o fac tinta multor glume rautacioase. 
              Totusi Park vede in ea mai mult decat restul. Treptat Eleanor devine frumoasa in ochii lui si cu siguranta si in ochii cititorilor. Iti doresti sa o protejezi de tot dar din pacate nu reusesti.
               Abordarea este foarte realista. Nu se prea cade in clisee, avem multa iubire dar nu scene foarte romantice. Oricat de nepotriviti par cei 2 protagonisti unul pentru celalalt o sa ii adori ca si cuplu .
               Personajele sunt conturate extraordinar...ajungi sa le cunosti substraturile chiar daca initial nu credeai ca o sa intelegi cum cei doi au reusit sa aiba o conexiune.
                Si nu, nu e fata buna intalneste baiatul rau sau fata suferinda intalneste in sfarsit pe cineva care o intelege... Eu cred ca Park nu o intelege, nu pe deplin..si nu e de condamnat asta,doar ca Park, cu familia lui, viata lui, oricat ar incerca nu va reusi niciodata sa empatizeze cu Eleanor. Si nici nu e nevoie...pentru ca atunci cand e prietenie si iubire restul nu mai conteaza.
                 

        Mi-au placut tare mult si faptul ca s-a vorbit despre benzi desenate, in special X-men ( my favoriteeeee! :D ) . Cred ca sa citeasca despre supereroi a facut-o pe Eleanor sa fie mai increzatoare in ea . 
            E cu siguranta genul ala de carte pe care nu il lasi din mana...si cand ajungi la sfarsit poate o arunci de pereti, poate stai si te uiti in gol dar nu o inchizi. Stai acolo si recitesti sfarsitul in speranta ca ai omis ceva. Mie mi-a placut si cred ca e happy-ending dar cu siguranta autoarea iti pune mintea la contributie. :D 



                  Ofer deci 5 STELE pentru Eleanor & Park de Rainbow Rowell



     

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu