Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Recenzie Blestemul Câștigătorului de Marie Rutkoski



Descriere


       Intr-un imperiu care se desfata cu razboaie si cu inrobirea celor invinsi, Kestrel, fiica unui general, are doar doua posibilitati: sa se inroleze in armata sau sa se casatoreasca. Dar lumea ii este data peste cap atunci cand isi intalneste sufletul-pereche – un sclav ai carui ochi par sa sfideze intreaga lume. Urmandu-si instinctul, sfarseste prin a-l cumpara pentru o suma imensa de bani. Insa baiatul detine un secret, iar Kestrel afla in curand ca pretul pe care l-a platit pentru o alta fiinta umana e mult mai mare decat si-ar fi putut imagina.

      Blestemul castigatorului iti taie rasuflarea, e un triumf liric al cartilor YA fantasy. Marie Rutkoski scrie cu o forta extraordinara si a creat o epopee de o frumusete temerara. E o carte care trebuie citita. - Ann Aguirre




Opinia mea
Auzisem de cartea asta de pe diferite bloguri , mi s-a parut foarte interesanta dar evident m-am luat cu alte carti si am uitat de ea.  Dupa un timp am auzit ca se va traduce si la noi si am sperat ca se va pastra coperta originala pentru ca e MI-NU-NA-TA ! Si au pastrat-o :D Am primit cartea cadou de la cineva care stia ca mi-o doresc  asa ca m-am pus pe citit .

Cartea asta a fost foarte diferita de ce am citit pana acum din categoria YA fantasy. Spre surprinderea mea scenele romantic sau descrierea personajelor au lipsit aproape complet. In schimb s-a axat atat de mult pe razboiul dintre valorieni si herrani, pe strategii de lupta, pe dorinta de libertate si pur si simplu am fost absorbita de tot procesul asta si a fost chiar un refresh bun pentru mine pentru ca slabiciunea mea sunt cartile foarte romantice . 

Valorieni i-au transformat pe herrani in sclavii lor. Dupa ani de zile in care au indurate de toate,herranii pun la cale un plan pentru a schimba putin jocul si isi dobandeasca puterea pe care o merita. Arin, un sclav misterios si mai inteligent decat vrea sa para, ajunge sa lucreze in casa unui general, cu scopul de a obtine cat mai multe informatii care sa il ajute pe el si restul “armatei” sa cucereasca tot ce le-a fost luat. In perioada petrecuta in casa se apropie de Kestrel, fiica generalului. Aceasta il surprinde pe zi ce trece tot mai mult prin rebeliunea ei, prin bunatatea ei, prin curajul de care da dovada in orice situatie. Cei doi devin prieteni dar atunci cand apar tradari si cei doi trebuie sa fie inamici lucrurile iau tot felu de intorsaturi neasteptate. 

 Mi-a placut Kestrel. Mult. E un personaj atat de puternic, o adevarata eroina. Nu ia mereu cele mai intelepte alegeri si uneori uiti ca e atat de tanara si inca mai are multe de invatat.
Arin a fost un personaj pe care mi-a fost atat de greu sa il plac. Cu toate ca povestea lui de viata ii justifica dorinta de razbunare , unele din faptele lui ma fac sa arunc cu cartea de pereti.:)) Am oscilat intre love si hate citind cartea asta. Dar e minunata…e incredibil faptul ca autoarea nu ne-a oferit personajele tipice. Aceste personaje te vor enerva uneori, te vor dezamagi, apoi iti vor fi iar dragi si cand nu te astepti iar vor face ceva teribil si ii vei judeca. Cu toate astea nu poti sa lasi deoparte povestea lor si iti doresti tot mai mult. Noroc ca vom mai avea parte de inca doua volume.


 Cartea este foarte bine scrisa, dialogurile sunt interesante si personajele secundare sunt atat de faineee (Jess si Ronan cu siguranta sunt preferatii mei ) . Imi place tare mult ca nu se axeaza pe ideea de romance. Da, Kestrel si Arin se plac, se atrag ca doi magneti dar nu e nimic de genul instant love. Si ma bucur, pentru ca acest lucru ar fi dus la clisee. 
Daca vreti ceva inedit, politic, care sa va surprinda va recomand cu mare drag aceasta serie.







Puncte slabe…Hmm, cred ca personajele, in special Kestrel si Arin, nu au fost suficient de bine descrise. Nu ma dau in vant dupa descrieri dar ajuta foarte mult atunci cand vreau sa imi fac si o imagine mentala la ceea ce citesc si aici cred ca nu am fost ajutata suficient.  Un alt minus este ca nu au fost oferite suficiente date despre valorieni si herrani, despre conflictele lor, despre obiceiurile lor.,,lucruri mai concrete, exemple…

Chiar si asa, este una dintre cele mai interesante carti pe care le-am citit. A fost ceva nou pentru mine.Cartile care cuprind atat de multa politica, strategie de lupta nu fac parte din ceea ce citesc de obicei dar cred ca am prins drag de ele acum si voi cauta si alte carti in acest gen.

Ofer pentru Blestemul Câștigătorului de Marie Rutkoski 4 din 5 stele






“She reminded herself bitterly that this was what curiosity had bought her: fifty keystones for a singer who refused to sing, a friend who wasn't her friend, some one who was hers and yet would never be hers.” ― Marie RutkoskiThe Winner's Curse

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu