Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Recenzie Since you’ve been gone de Morgan Matson

       

Auzisem de cartea asta acum vreun an si tot asteptam sa apara si la noi pentru ca stiam ca la editura Trei se gaseste deja un titlul apartinand lui Morgan Matson. Vazand ca tot nu se traduce mi-am comandat-o in engleza. 

Imi place sa citesc in engleza doar ca o fac o idee mai lent decat in romana. La cartile in engleza apreciez ca nu se pierde intelesul, atat de multe replici suna mult mai bine. Oricum, cartile pe care le citesc in engleza sunt destul de usurele..pe langa asta am mai citit Fangirl(nu am avut nici aici rabdare sa apara la noi) , Fifty shades of Grey, etc..Nu m-as descurca cu ceva putin mai complicat , gen Game of Thrones. 



Since you’ve been gone este deci o carte usurica, lejer de citit dar pe care nu prea iti vine sa o lasi din mana.



Descriere

Emily’s best friend Sloane disappears, almost without a trace – the only thing left behind is a to-do list.

On it, thirteen Sloane-inspired tasks that wallflower Emily wouldn’t normally do, and definitely not without her best friend. But what if completing the list could bring Sloane back?

         


Dance until dawn? 
Sure. Why not? 

Kiss a stranger? 
Umm.. 

Go skinny sipping? 
Wait…what?

Emily only has the summer to check everything off Sloane’s list. The question is, what will she find at the end of it? “



Opinia mea

Emily sunt eu. In atat de multe privinte sunt exact ca ea. Si am si eu o Sloane a mea. Lucrul asta mi-a captat atentia inca de la inceput. 
Nu stiu cum as fi reactionat eu intr-o situatie de genul , dar probabil as fi cerut ajutorul parintilor pentru a-mi gasi prietena. Trecand peste alegerile stupide pe care le intalnesc atat de des in carti sau filme , cred ca lista lasata pe Sloane reuseste sa schimbe tot. Provocarile sunt interesante si specifice pentru vara. Emily se hotaraste sa parcurga toata lista in speranta ca la final isi va gasi si prietena.
Pe parcursul cartii vedem o transformare la Emily. Fiecare provocare parcursa ii aduce ceva nou si incepe sa inteleaga de ce a facut Sloane asa ceva. Emily devine..curajoasa si ii place.
Cu toate ca isi incepe vara singura si pierduta ea reuseste sa isi faca noi prieteni. Atfel apar 3 personaje secundare tare dragi mie : Frank, Collins si Dawn. Frank este cu siguranta preferatul meu. Imi place ca este un prieten atat de bun, atat pentru Emily, cat si pentru Collins.
Un alt aspect tare drag mie a fost relatia lui Emily si fratele ei mai mic. Imi place ca e prezent in actiune si in gandurile lui Emily. 

Cam toata cartea prezinta parcurgerea listei si modul in care fiecare provocare isi lasa o amprenta asupra protagonistei. Stilul in care e scrisa cartea este foarte lejer, accesibil oricui. Cred ca este o carte tare draguta pentru adolescenti.
Nu pot sa gasesc neaparat puncte slabe la acest roman. E foarte dragut doar ca nu e genul acela de carte care aduce ceva nou sau care sa te impresioneze. Eu am citit-o pe tren si la plaja deci a fost alegerea perfecta. Personajele sunt super faine, idea e draguta si nu e nici plictisitoare :D
Mi-a placut tare mult sfarsitul (nu o sa il dezvalui in recenzie) si imi place mult mai mult Emily de la final decat cea de la inceputul cartii. Evolutii de genul asta ale personajelor mereu ma bucura. Am ramas in schimb cu un gust amar in legatura cu Sloane..Cu toate ca pe final am aflat care sunt motivele pentru modul in care a procedat si cu toate ca ea a fost in mare parte responsabila de minunata evolutia a lui Emily, tot mi se pare stupid ca o prietena buna sa plece si sa lase doar o lista. Dar na, imi amintesc apoi ca e o carte si mai trec cu vederea :D


Ofer pentru Since you’ve been gone de Morgan Matson 3,5 STELE din 5. Si sper sa apara si tradusa la noi pentru a o citi cat mai multa lume J




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu