Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Recenzie "Cronica unei despartiri" de Andreea Chiuaru

Despre autoare:
Andreea Chiuaru s-a nascut la Campina, in 1995. In prezent, locuieste in Bucuresti unde este studenta a Facultatii de Jurnalism si Stiintele comunicarii, specializarea Jurnalism, din cadrul Universitatii Bucuresti.
Incepand din anul 2014, detine un blog personal ( www.blogpentrusuflet.ro ) pe care scrie atat despre experientele personale, cat si texte motivationale. Andreea este inainte de a fi scriitoare sau blogger, o cititoare pasionata si considera ca scriitura, ca si orice alta meserie, se invata.
Cronica unei despartiri ( 2016 ) reprezinta romanul ei de debut.


"Asa ca, te rog, nu o duce in locurile noastre! Asta nu ti-as mai ierta-o. A treia banca de pe bulevard, sub castanul ala batran, unde am vorbit ultima data despre viitor, cand tineam capul in poala ta, pastreaz-o doar pentru noi. Si n-o duce nici pe banca unde mi-ai furat primul sarut. Daca va dori sa se aseze acolo, tu spune-i ca nu-i drept. Si n-o duce nici pe canapeaua din living unde stateam adesea de vorba cu mama ta. Iar de va ajunge la tine acasa, n-o lasa sa-si puna capul pe perna albastra, putin descusuta intr-un colt.
Toate acelea sunt ale mele si ma voi intoarce intr-o zi!"





Este o carte minunata, o terapie pentru suflet. Si dupa cum spune si numele, o cronica, in care descoperim etapele vindecarii sufletesti dupa o despartire. 
Felul in care ne simtitm, actionam in numele iubirii. 
Mi-a placut faptul ca am descoperit sentimentele unei persoane care iubeste cu adevarat, pentru ca protagonista anonima isi exprima cu ardoare sentimentele profunde de iubire pentru Alex.
Sunt descrise cu detalii toate intamplarile pe parcursul despartirii celor doi.
Alex incearca sa isi arate dragostea, dar nu reuseste sa o pastreze pe protagonista pentru el.
Vorbele lui sunt in zadar, nu actioneaza cu fapte.
Protagonista noastra incearca sa depaseasca momentele de maxima tristeste provocata de suferinta in dragoste, experimentand alti baieti, si testand capacitatea de a incepe o noua relatie.
Insa aceasta nu reuseste sa stearga cu buretele zecile de amintiri cu Alex.

" Poate c-a avut dreptate acela care a spus ca despre iubire nu se scrie cu stiloul, pe foi, ci cu varful degetelor pe spatele dezgolit al omului la care ti-este inima."

Este un roman trist, dar realist.
Am fost martora unei iubiri, si a unei despartiri in acelasi timp.
Nu am inteles niciodata cum poti renunta la o persoana pe care o iubesti.
"Cronica unei despartiri" mi-a dat raspunsul la aceasta inrebare.
Dragostea nu este totul intr-o relatie, increderea, respectul, intelegerea, sunt elemente la fel de importante in viata de cuplu.

Mi-a pacut acest roman.
Imi place sa citesc despre dragoste, ma face sa deschid mai bine ochii si sa privesc cu mai multa incredere realitatea.
Am descoperit o fata urata a iubirii

"Intotdeauna am gasit plictisitoare acele romane de dragoste in care eroii ajungeau sa traiasca fericiti pana la adanci batraneti. In mod ciudat, despre finalul iubirii noastre n-am gandit niciodata ca ar trebui sa fie dramatic."

In concluzie, acest roman a fost ceva diferit pentru mine, unul realist, care analizeaza dragostea si despartirea, trairile sufletesti si gandurile, controlul acestora asupra faptelor noastre in numele iubirii.
Recomand cu drag aceasta carte, si sper sa va placa pentru ca pe mine chiar m-a impresionat.
Cartea poate fi comandata de aici

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu