Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Recenzie "Ingerul intunecat" de Mihaela Strenc


Titlu : Îngerul întunecat

Seria: Orasul ingerilor (#1)

Autor: Mihaela Strenc

Editura: Quantum Publishers

Anul apritiei: 216

Număr de pagini: 232


  „Făpturile demonice sunt împărtite în mai multe categorii: începătorii, cei ascunsi, strigoii, stăpânitorii. Dar n-ai de ce să te temi. Câtă vreme în tine e lumină, nu vei păti nimic.”

Descriere:

"De milenii, Veghetorii îi apără pe oameni de strigoi si de creaturile lumii de dincolo. Ana ignoră regulile ce le obligă pe Veghetoare să-si aleagă tineri la fel ca ele si intră într-o relatie cu un bărbat fermecător, dar cu un trecut întunecat. Iubitul ei ascunde însă un secret care o va pune fată în fată cu cele mai negre cosmaruri ale ei. Acesta este în realitate fiul conducătorului, un Veghetor care a fost izgonit din familie după ce s-a aflat că s-a dedat unor practici interzise. Dar asta nu e cea mai mare problemă a Anei…"


In carte este prezentata viata Anei, o tânără simplă într-o lume rece si plină de mister si pericole la tot pasul.
Părăsită de iubitul alături de care trăise cei mai frumosi 5 ani din viata sa si distrusă de momentul in care acesta i-a marturisit că nu a iubit-o niciodată, Ana este prinsa în depresie până când prietenele ei incearca sa ii creeze o atitudine optimisma si încearcă să o scoată din această stare.
Astfel îl întâlneste pe misteriosul Alex, un tip frumos si care spune lucrurile pe fata, direct ,pentru care dezvoltă o atractie nu foarte binevenita.

Personajul principal, Ana este o persoană simplă care uneori se lasă condusa de anumite persoane, chiar nu mi-a placut faptul ca se lasa asa usor manipulata, este un minus pentru ea ceea ce nu e tocmai ok.
Observam cum devine de la o persoana timida o persoana curajoasa si plina de vointa, asta este un aspect ce m-a impresionat foarte mult.
Cum descoperim etapele de maturizare ale protagonistei si de dezvoltare.
Se reliefeaza foarte mult evolutia sa din pricina comportamentului, astfel pe parcursul lecturii veti observa ca este total schimbat fata de cel de la inceputul cartii.
Ceea ce a facut protagonista sa-si schimbe atitudinea, comportamentul si felul de a fi, au fost evenimentele neprevazute si pline de suspans.
                                               
                                                

Un rol important in evolutia Anei il are baiatul misterios, deoarece intre ei se infiripa ceva, iar relatia lor este pusa de multe ori la incercare, trec prin stituatii dificile si greu de suportat.
Zilele Anei devin din ce în ce mai palpitante odată ce se apropie mai mult de Alex si il cunoaste mai bine, cand relatia lor incepe sa avanseze, cu vise înfricosătoare si episoade dubioase între vis si realitate, dar acesta nu observă schimbările ce au loc în interiorul ei.
In final se oberva ca relatia dintre cei doi este indistructiva, cei doi lupta impreuna pentru ei si viitorul lor, asa isi dovedesc iubirea pura ce si-o poarta unul celuilalt.

"M-am agatat de lumina ta ca sa supravietuiesc, de asta! Pentru ca nu mai am propria mea lumina si risc sa ma prefac in strigoi…Nu ma parasi, Ana! Nu ma lasa singur."


Întorsăturile de situatie m-au prins pe deplin, au avut un impact foarte placut asupra mea, astfel autoarea mi-a captat atentia si mi-a mentinut-o pana la final.
De aceea sunt de parere ca acest roman are toate calitatile necesare, personaje bine conturate, actiune ampla pe mai multe fire narative, suspans si fantezie.
Ingrediente de succes pentru o opera de succes.

Per total este o lectura foarte buna, o recomand cu o cana de ciocolata calda si cateva prajiturele de casa pentru a merge mai bine, o opera surprinzatoare si plina de suspans.
Autoarea ne ofera o lume noua si abstracta.
 V-ati dori oare sa traiti in aceasta lume? Eu da.
                                             

Cel de-al doilea volum se numeste "Valentina" si a aparut de curand la editua Quantum Publishers asa ca abia astept sa citesc continuarea si sa imi impartasesc opinia.
Sper sa fie cel putin la fel de bun ca primul.

Puteti comanda "Ingerul intunecat" de aici: Quantum Publishers

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu