Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Întrebări şi răspunsuri

Am lansat zilele trecute pe pagina de facebook o minunată provocare pe care mulți dintre fanii paginii au acceptat-o cu drag, pentru asta le mulțumesc.
Am pus 7 întrebări interesante despre cărti, la care am primit zeci de raspunsuri care mai de care mai creative.
Întrebările sunt urmatoarele:
1.Care este cartea voastra preferata? De ce?
2.Ce va atrage cel mai mult la o carte?
3.Ce reprezinta pentru voi cititul?
4.Care este autorul preferat si care sunt cartile lui care v-au intrat in suflet?
5.Ati preferat vreodata personajul negativ dintr-o carte in defavoarea celui pozitiv? Daca da, in ce carte, care este personajul acela?
6.Ce parere aveti despre cei care urasc cartile?
7.Cum ar fi viata voastra fara carti?


Răspunsurile cititorilor:

Ana Budor
1.Cartea mea preferata este "Mizerabilii" de Victor Hugo si este preferata mea deoarece arata schimbarea care se poate produce in cineva daca i se acorda o a doua sansa. 2. Scriitorul ma atrage, de obicei scriitorii preferati nu ma dezamagesc si citesc tot de la ei. 3.Cititul reprezinta o portita de iesire din realitatea cotidiana, ma relaxeaza 4.Zaharia Stancu cu "Descult" si "Radacinile sunt amare". 5. Nu, personajele pozitive mereu mi-au placut . 6.Cei care urasc cartile nu au cunoscut fericirea. 7.Nu ar fi viata...nu exista viata fara carti pentru mine

Cristescu Raluca
 1.Cartea mea preferată este Acum pentru totdeauna deoarece ma facut sa traiesc fiecare moment de parca as fi fost prezenta in carte .
2.Cel mai mult ma atrage la o carte limbajul,întâmplările ,trăirile personajului.
3.Nora Roberts,cum am spus Acum si pentru totdeauna mi-a intrat la suflet .
4.Nu ,nu am preferat
5.Parerea mea este ca daca nu citesti cel putin o carte nu poți trai cu adevarat .
6.Viața fara cărți ar fi monotonă.
7.Cititul pentru mine reprezintă o raportare la o alta lume .

Florentina Liță
1.Cartea mea preferată este "Invidia " de Sandra Brown deoarece îmi place foarte mult ideea carti in esenta .
2.Deobicei pe mine la o carte ma atrage coperta dar si descrierea, consider ca daca nu citesti descrierea si te iei numai după coperta risti sa cumperi o carte care nu o sa iti placa.
3.Pentru mine cititul, este o forma de a patrunde intr-un alt univers, intr-o alta lume, unde pot fii in pielea personajului, prin citit trăiesc mai multe vieti decat îmi pot imagina. Cititul este o parte din mine. O parte care ma întăreste,ma învață sa fiu mai puternica.
4.Autoarea mea preferată este Sandra Brown,deoarece la fiecare carte finalul este mereu unul surprinzator, şi probabil este si autoarea mea de suflet deoarece când m-am apucat serios de citit, am citit o carte scrisa de ea.
"Amintiri înselătoare " "Dragoste sub presiune " "Invidia " "Fiorii primei iubiri ' sunt unele din cărțile ei pe care le îndrăgesc foarte mult .
5.Nu,deobicei nu prefer personajul negativ. Nu m-a atras pana in momentul de fata niciunul .Poate pe viitor.
6.Despre cei care urăsc cărțile?Am o.parere nici rea dar nici buna.Pana la urma fiecare alege in viata daca ds citească sau nu.Este pierderea lor. Un om fara citit  este ca o mama cu un copil care a plecat dintre noi.Un om cu sufletul pustiu, fara o bucurie  A vieții.
7.Viața mea fara carti?Ar fii una plictisitoare clar!Adica ma simt foarte naspa intr'o zi când  poate Chiar nu am timp sa citesc.Da-ti seama o viata de acum încolo fara carti..un infern pentru mine.

 Stefania Carmen
1.Cartea preferata clar "Fericirea mea esti tu" de Jamie McGuire, pentru ca ador povestea dintre baiatul rau si fata buna dar cu un trecut misterios.
2.Cel mai mult la o carte ma atrage povestea dar si coperta.
3.Pentru mine cititul reprezinta relaxare si evadarea din aceasta lume.
4.Autoarea mea preferata este Jamie McGuire cu seria "Beautiful".
5.Nu, nu am preferat niciun personaj negativ pana acum, dar totul are un inceput nu.
6.Niste fraieri, nu stiu ce pierd.
7.Viata mea fara carti ar fi anosta, plictisitoare si stresanta.

 Luiza Radulescu
1.Momentan cartea mea preferata este Absolut tot de Nicola Yoon, pentru ca este povestea de viata a unei persoane care ar da orice sa aiba viata pe care noi toti o avem si este de a dreptul impresionanta.
2.In primul rand descrierea trebuie sa fie cat de cat promitatoare, apoi recunosc ma atrage si coperta in proportie de 30-40%
3.Cititul reprezinta o lume cu totul noua, o lume pe care o creez si mi o imaginez asa cum doresc eu, o lume diferita, cu magie, aventura si iubire adevarata.
4.Imi place foarte mult stilul de scriere al Cassandrei Clare, iar cartile acesteia, sunt defapt niste serii, ele fiind: Dispozitive Infernale, Instrumente Mortale si Uneltiri Intunecate.
5.De obicei prefer personajele pozitive, momentan nu am gasit o carte in care sa aleg  personajul negativ in favoarea celui pozitiv.
6.Nu prea inteleg acest tip de persoane pentru ca cititul e magic, dar ma gandesc ca poate, intr un final vor gasi si ei cartea potrivita.
7.Daca nu ar fi cartile viata din viata mea ar lipsi o bucata foarte importanta, deoarece cartile ma motiveaza si ma fac sa iau cele mai bune decizii.

Diana Aghiorghiesei
 1.Cartea mea preferata este ,,Sub aceeasi stea" de John Green deoarece te face sa simti ca viata trebuie traita la maxim indiferent cum aratam,daca suntem sau nu bolnavi,ce religie avem,etc ;
2.Pe mine ma atrage cel mai mult la o carte titlul pentru ca unele insufla pericol,iar altele o poveste de dragoste sau chiar ambele ; 
3.Pentru mine cititul este o pasiune care creste mai mult de fiecare data cand termin o carte;
4.Cassandra Clare este autoarea mea preferata si seria Instrumente Mortale mi-a intrat cumva in suflet ; 
5.Nu ; 
6.Cei care urasc cartile presupun ca nu au citit niciodata una si nu stiu cum e sa faca parte din lumea personajelor ; 
7.Foarte foarte plictisitoare.

Francesca Maria
 1 Cartea mea preferata este Suflet Vrajit de Johanna Lindsey deoarece mi-a dovedit ca dragostea invinge orice obstacol. 
2 La o carte ma atrage titlul deoarece reprezinta un orizont de asteptare fata de creatia de pe foi. 
3 Pentru mine cititul este un stil de viata, as citi 24 din 24 fiindca atunci cand pun mana pe o carte ma rup de realitate si intru in universul creat de autor, traiesc povestile citite cu trup si suflet. 
4 Autoarea mea  de suflet este Johanna Lindsey cu cartile , Seductie, Pasiuni Mistuitoare, Spuune-mi ca ma iubesti, Perechea perfecta, Un libertin Indragostit . 
5 Personajul Antagonist dintr-o carte este foarte captivant prin gandirea si actiunea lui. Personajul Roland Candiano din Puntea suspinelor. 
6 Cei care urasc cartile nu au inteles ce ofera acestea, acestia pot fi schimbati fata de opinia lor daca isi gasesc stilul preferat. 
7 Viata mea fara carti ar fi plictisitore, monotona, dar as lua coli si un creion si as incepe sa imi insir ideiile

Ioana Andreaa
 1. Cartea mea preferată este "Pecetea Morții" de Veronica Roth. M-a atras de la primele pagini datorită personajelor .Abia aştept să citesc şi al doilea volum .
2. Cel mai mult mă atrage descrierea şi recenziile cărții. Mă atrage la fel de mult şi o copertă frumoasă, însă dacă descrierea este contează mai mult pentru mine. Când mă duc în librării am ocazia să citesc câteva paginii şi să descopăr mai bine cartea .
3. Cititul este o pasiune . Dacă n-aş fi descoperit cărțile probabil că acum nu aş mai face nimic productiv şi aş sta pe telefon toată ziua..
4. Seria "Divergent" şi "Pecetea Morții" de Veronica Roth au fost incredibile! Dacă nu mi-aş fi cumpărat primul volum al seriei "Divergent" cititul mi s-ar fi părut o pierdere de timp..
5. Niciodată! Imaginile personajelor negative sunt în capul meu hidoase.  Niciodată nu am mi-am închipuit unul fermecător..
6. Nu cred că cei care urăsc cărțile au încercat alte cărți în afară de cele aflte pe lista de lecturi obligatorii care sunt mai lente față de ce citesc eu.
7. Probabil aş fi mai bogată.Glumesc.. acum sunt la fel de bogată în cărți .

Diana Răuțu
1.Cartea mea preferată e " Me before you" deoarece m-a atras povestea protagoniștilor dar m-a si întristat. Am plâns foarte mult atat la carte cat si la film.
2.La o carte mă atrage coperta, dar si descrierea acesteia. Stiu ca nu trebuie sa judecăm o carte dupa copertă şi uneori conținutul cărții este mult mai frumos decat coperta.
4.Cassandra Clare este autoarea mea preferată si toate cartile ei sunt minunate.
5.Nu. Eu prefer personajele pozitive, dar nu am găsit încă o carte in care sa-mi placa personajul negativ.
6.Cei care urăsc cărțile nu stiu despre ce vorbesc. Nu au încercat să vadă cand de minunat este sa citesti, sa ai o lume a ta in care să trăiesti.
7.Viata mea fără cărți ar fi groaznică. Nu  pot să renunț la ele. Sunt o parte din mine :)

Alexandra Burdea
 1. Una dintre cărțiile mele preferate (am o mulțime) este volumul 3 din Academia Vampirilor. A fost prima carte, din genul celor fantasy, pe care am citit-o. Am început cu volumul 3 (din greşeală), iar apoi am citit primele 2 cărți. Ador întreaga serie, dar mai ales acest volum pentru că m-a introdus în lumea ficțiunii.
2. La o carte mă atrage în primul rând acțiunea. De aceea cred că e absolut obligatoriu ca pe spatele unei cărți să se afle un scurt rezumat despre ce conține ca să-mi pot da seama dacă vreau să o citesc sau nu. De prea puține ori încep o carte despre care nu ştiu nimic.
3. Cititul reprezintă o metodă de relaxare. Când ai o carte în mână te faci părtaş la aventurile personajelor, le stai alături şi ajungi să-i consideri prieteni dragi.
4. Nu am cum să dau doar un nume, asa ca voi înşira aici: Rachel Mead (Academia Vampirilor), M.J. Arlidge (seria Helen Grace), George R.R. Martin (Urzeala Tronurilor), Nora Roberts (cu orice carte a ei), Sarah J. Mass (Tronul de cleştar), Cassandra Clare (oricare din cărțiile ei).
5. Nu prea am personaje negative preferate, de obicei sunt de partea celor buni. Deşi, personajul negativ e mai complex şi mai bine construit pentru a putea fii urât de către ceilalți.
Cred că o să o aleg pe Marianne din seria cu Helen Grace. Mi-a plăcut jocul ei din prima carte.
6. Nu am nici o părere față de cei care aleg să fie indiferenți față de cărți, nu cred că există cineva atât de meschin încât să le urască. Sunt de părere că fiecare om ar găsi măcar o carte care să-i placă dacă ar căuta-o. Mulți le ignoră din cauza acelora pe care le aveam de citit pt şcoală, dar dacă genul acela nu te atrage nu înseamnă că nu există altul care să fie pe placul tău. 
7. Nu ştiu şi nici nu vreau să aflu cum ar fi viața mea fără cărți. Presupun că anostă, lipsită de imaginație şi prea ancorată în realitate.

Maria Ancuta Pietaru
 1.Zilele trecute am terminat de citit "Poate într-o altă viață" şi pot să spun că a devenit preferata mea pentru ideea originală de a avea doua finaluri.
2.Chimia dintre personaje şi cât de bine este aceasta conturată de către autor/autoare.
3.Un mod de a evada din viața cotidiana, de a cunoaşte oraşe sau lucruri noi.
4.Colleen Hoover, iar cartea pe care am iubit-o de la ea este Slam din dragoste pentru Layken.Nu cred ca m-a mai făcut o carte să trec de la lacrimi de tristețe la cele de bucurie.
5.Nu îmi aduc aminte o asfel de carte.
6.Mi se par oameni trişti, care nu vor putea să viseze niciodată cu ochii deschişi.
7.Pustie...dacă ai vazut vreodată o zonă afectată de tsunamii aşa ar arata si viața mea, distrusă.

Alexia Maria Tudorancia
1.Cartea mea preferată este Experiment de Veronica Roth deoarece arată sacrificiile făcute pentru cea ce crede ea  . 
2.Cel mai mult ma atrage coperta si descriere cărții. 
3.Pentru mine cititul ma transporta intr-o lume diferită mult mai interesantă reală. 
4..Autoarele mele preferate sunt Cassandra Clare si Veronica Roth  , cărțile care mi-au intrat în suflet sunt : serial Instrumente mortale si  Pecetea morții. 
5.In cartea Regatul Umbrelor am vrut ca Alina să fie cu Întunecatul care era un personaj negativ. 
6.Nu pot sa-i inteleg pe cei care nu citesc  . 
7.Viata mea ar fi prea monotonă fără cărți.
Deca Ana
1. Cartea mea preferata este Orasul de Cenusa ( vol 2 din seria Instrumente Mortale) deoarece mi- a trezit niste sentimente ce nu credeam ca o sa am parte prea curand si m- a trimis direct in lumea lui Clary si a lui Jace fara sa mai stau pe ganduri si fara sa mai imi pese de lumea din jurul meu
2. Cel mai mult la o carte ma atrage actiunea si personajele...daca actiunea ar fi monotona pot spune ca as lasa cartea din mana in exact acelasi moment
3. Pentru mine cititul reprezinta o activitate ce ma relaxeaza si imi permite sa creez si sa descopar lumi noi,  chiar daca acestea sunt imaginare
4. Sincer....imi place modul de a scrie a Cassandra Clare....sentimentele pe care le poate transmite prin intermediul cuvintelor, pot afirma din nou ,ca sunt minunate.
5. In nici o carte pana acum nu am preferat personajul negativ...( intr- un serial mi s- a intamplat dar nu cred ca se pune)
6. Nu gasesc un motiv intemeiat de ce ai urî cartile....consider ca este in defavoarea lor ca nu citesc
7. Plictisitoare, monotona , trista....in concluzie oribila...nu cred ca pot trai fara carti😨💗💖

Delia Buiculescu
 1. Cartea mea preferata este "Absolut tot" de Nicola Yoon deoarece este o poveste total unica și cu totul noua. Am avut un sentiment foarte bun legat de ea și m-am atașat foarte mult de personaje. Am citit-o foarte repede, am adorat-o de la primele pagini.
2. Cel mai mult mă atrage la o carte acțiunea. Sa nu fie ceva care sa mă plictisească. Sa o găsesc interesanta și plăcută de la primele pagini. Dar și limbajul mă atrage.
3. Cititul reprezintă pentru mine o scăpare din aceasta lume și a tot ce se întâmplă și mă duce intr-un tărâm cu totul nou și fascinant. Este o parte din mine și fiecare carte citita reprezintă o parte din sufletul meu.
4. John Green m-a uimit cu "Orașe de Hârtie", "Cautand-o pe Alaska" și "Sub aceeasi stea" care sunt niște cărți minunate pentru mine. Mai este și Colleen Hoover cu "Ugly love" și "Fără speranță".
5. In cărți niciodată nu am fost atrasa de personajele negative. Întotdeauna am ținut cu cele pozitive, deoarece binele învinge răul.
6. Dacă nu ar exista cărți, ei nu ar mai ști sa citească sau sa scrie. Toate aceste lucrurile sunt posibile datorita cărților. Nu pot sa înțeleg cum cineva poate sa urască cărțile. Cititul este un mod de relaxare și te face sa te simți cât mai bine. Poate își vor da seama de acest lucru, dar nu sunt de acord ca o persoana sa urască cărțile.
7. Probabil destul de rea. Iubesc cărțile și iubesc sa citesc. Mă relaxează. Fără cărți nu m-as simți așa de bine. Viața mea ar deveni plictisitoare fără cărți, e clar.

Florin Matyas
Cartea mea preferată este Ochiul Furtunii,
Sean Dillon îi pune în genunchi pe toți durii.
Jack Higgins scrie cărți captivante,
Chiar legat cu lanțuri citesc jumătate de carte.
Cel mai mult mă atrage la cărți, acțiunea,
Prefer bunul simț, bunul gust și gluma.
Personajul negativ e Billi King bancherul,
În Colții Sacalului stăpânește pistolul; e cavalerul.
Cei care urăsc cărțile cred că nu le citesc.
Nu știu să iubească pe cei ce pace dăruiesc.

Adina Adina
Cartea mea preferata, sau mai bine spus seria mea preferata de pana acum este seria Labirintul [the maze runner] de James Dashner. Ador seria aata pentru ca , pe tot parcursul cititului, m-a tinut intr-un suspans continuu. Actiunea este extraordinara si misterele apar la tot pasul.
 Cel mai mult la o carte ma atrage originalitatea ei, suspansul si povestea in sine. Daca micul rezumat nu imi atrage atentia rareori ma apuc sa citesc o carte.
 Pentru mine cititul reprezinta o portita de evadare. Imi pot lua gandul de la tot ce e in jurul meu si sa ma afund in minunata lume creata de autor.
 La momentul actual autorul meu preferat este James Dashner deoarece nu imi pot lua gandul de la seria Labirintul scrisa de el. Pur si simplu m-a incatusat de acele carti si lumea descrisa de el.
 Nu mi s-a intanplat niciodata, pana acum, sa plac personajul negativ dintr-o carte, dar niciodata nu voi zice niciodata.
 Daca ei decid asta este strict problema lor. Eu ii consider doar niste nerecunoscatori. Ca niste caricaturi caci prin citit iti imbogatesti cultura, iar cei ce refuza cu tot dinadinsul sa citeasca eu ii consider inculti, iar omul incult este propria sa caricatura.
 Viata mea fara carti ar fi ca un desert intins. Pur si simplu as deveni un robot programat doar sa treaca prin viata.

Rebeca Rotaru
 Nu am o carte preferata. De ce? Pentru că de fiecare dată când încep o carte noua, devine cartea mea preferata.
Cel mai mult mă atrage la o carte sentimentul acela care mă face să simt că am o alta viața, că trăiesc altfel și că totul e posibil.
Cititul e felul meu de a mă retrage și din lumea virtuala, dar și din realitate. Este calea mea de a fugi de realitatea prezenta și a mă pregăti pentru ce va urma.
Îl prefer pe Marin Preda (da, un clasic român) pentru marea sa operă "Cel mai iubit dintre pământeni " deoarece este una dintre cărțile care chiar mi.au dat bătăi de cap pentru a o înțelege.
Chiar nu.mi plac personajele negative.
Cei care urăsc cărțile, după părerea mea, de fapt urăsc că nu pot avea stare/ interes sa termine o carte sau nu le înțeleg.
Viața mea nu ar mai avea viața fără cărți.

Anne Marie
 Cartea mea preferata este...hmm...sunt 5...Seria Percy Jackson si Olimpienii a fost rampa mea spre lectura intensiva si m am identificat in cel putin o privinta cu fiecare personaj (plus ca unul purta numele meu) Am adirat cartea de la prima pagina
Pai...la o carte in primul rand ma atrage coperta si titlul. Nu mi plac titlurile care iti dau prea multe detalii. Imi plac titlurile generale . Cat despre coperta , sa fie cat mai obiectiva si colorata , dar niciodata nu imi cumpar o carte fara sa citesc o recenzie
Ogh...cititul...pai am inceput sa citesc acum 1 an cu Rick Riordan , desi eu citeam de la 8 ani atunci am inceput sa citesc continu, cu Percy si am simtit ca mai am alte vieti , ca pot trai de mai multe ori , ca am vieti nelimitate si pot traii la infinit si pot cumoaste oamenii aparent inventati . Pentru mine cititul este o alta viata si cartile sunt alte universuri.
Nu pot alege unul dar as spune Lois Lowry cu Numara stelele si Darul lui Jonas , titlurile par copilaresti , la fel si nunarul paginilor dar au o esenta puternica.
Nu cred ca s a intamplat vreodata asta mereu am adorat personajul pozitiv . Poate din cauza ca autorul  s a sinchisit atat sa il descrie si sa l puna intr o lumina buna.
Fiecare are alegerile lui , cei care nu citesc sunt oamenii normali , care isi duc viata monotona si uita de sufletul lor . Pe cand noi , cititorii , ne alegem suflete si vieti si traim tot la maxim. Nu am nimic cu cei care nu citesc , dar ma intreb cum nu se plictisesc de ei insisi.
Viata mea fara carti , ar fi un trista. O viata neagra fara culori . Fara alte lumi prin care sa cutreier si fara alti prieteni. Nu imi pot imagina mai mult , as face orice sa mi recuperez cartile daca nu ar mai fii ele , in stare materiala .
  Roberta Ariana
1. Cartea pe care prefer să o lecturez din nou şi din nou este "Codul lui Da Vinci" de Dan Brown. De ce? Răspunsul este simplu, dar totuşi complicat. A prins un loc de onoare şi venerare în biblioteca mea deoarece dispune de o multitudine de informații care mi-au deschis ochii şi m-au luminat asupra societății în care trăim şi informațiilor eronate care ne sunt aduse în față. Îi mulțumesc lui Dan Brown pentru scrierea unei asemenea minunății, cu o acțiune atât de complexă şi bine definită pe care aş fi în stare să o recitesc de 10 ori de-a lungul vieții.
2. Atracția mea pentru o carte provine de la relatarea acțiunii şi a sentimentelor de către autor într-un mod inedit. Dacă nu simt ceea ce încearcă să-mi transmită, atracția dispare.
3. Pentru mine, cititul reprezintă o ieşire din stresul vieții de zi cu zi, o cale spre alte vieți sau mai bine spus, trăirea altor vieți şi sentimente. Cărțile mă aduc în culmile extremului.
4. Autorul care îmi va rămâne mereu întipărit în minte este Dan Brown, din pricina măiestriei şi talentului său desăvârşit. Codul lui Da Vinci şi Inferno vor rămâne mereu în inima mea.
5. Aiden, din "Nimic după noi", nu poate fi catalogat chiar un personaj pozitiv, dar mereu l-aş pune în valoare, față de celelalte personaje. Modul lui de a gândi, acțiunile sale (uneori nedumerite) mă fac să-l iubesc.
6. Fiecare are o altă perspectivă asupra vieții. Aşa se întâmplă şi cu cei care urăsc cărțile. Probabil se plictisesc sau îi intimidează paginile, dar nu am nimic personal cu ei.
7. Viața mea ar fi goală. Eu sunt nelipsită de locul meu de confort, aşa că ar fi şi plictisitoare, mi-ar lipsi adrenalina dobândită din cărți şi toate acele sentimente noi sau nu. Viața mea ar fi lipsită de fericirea deplină.

AnNa O'brien
 -Cartea mea preferată?! Păi cum am auzit preferată m-am gândit la "Charlie Bone". Charlie este un băiat cu un dar foarte special. Oamenii din fotografii îi vorbesc. Un dat cu totul special. Cartea "Charlie Bone şi şcoală de magie" a fost cea care mi-a deschis porţile spre lumea supranaturalului.

- Prima oară mă uit la coperta.Dar dacă se întâmplă să fie  recomandată de cineva, caut recenzie şi mă documentez.

-Nu ştiu ce înseamnă pentru ceilalţi, dar pentru mine este evadarea. Portiţă mea de evadare. Tot stresul, învăţatul şi răutatea dispare imediat ce deschid cartea şi mă las pradă poveştii.

- Dacă aş sta să le spun pe toate mi-ar lua ceva. Autor preferat.... Jenny Nimmo (autorul serie Charlie Bone), Joseph Delaney (autorul serie Wardstone).   Sunt incredibili de buni. Pot fi citite de orice persoană.

- Nu am preferat în defavoarea protagonistului. Mi-a plăcut rolul Grimalkin din Cronicile Wardstone. Este un fel de eroina. A lăsat toată ura pentru adversarul acesteia, apoi şi-a unui forţele pentru al distruge pe Necurat.

- Există astfel de persoane? Cred că nu au găsit cartea potrivită pentru ei sau nici nu au încercat să citească.

-Din punctul meu de vedere ar fi una plictisitoare. Toată intriga din cărţi şi curajul pe care ţi-l aduce este incredibil.
Nu aş renunţă la cărţi niciodată. Sună ca o cititoare înrăită, dar nu sunt chiar aşa. Cărţile îţi dau speranţa. Cu fiecare carte citită te îmbogăţeşti câte puţin

Roxana Maftei
-Cartea mea preferată este Sub Aceeaşi Stea de John Green,  deoarece cei doi trec împreună peste tot si îşi întâlnesc autorul preferat al cărţii.
-Pai in primul rând eu când văd o carte mă ataşez de ea.  În al doilea rând nu judec o carte dupa coperta.
-Cititul este pentru mine un moment de linişte ȋn care vreau sa aud doar răsfoitul foilor si atât.
-Sub aceeaşi stea este singura carte care mi-a intrat la suflet (din toate cărţile citite) 
-Nu,  nu as prefera un personaj negativ.
-Cei care urăsc cărţile?  I-aş lega de stâlp. 
-Păi cum nu putem trăi fără apa si mâncare aşa ar fi si fără cărţi.  Pur si simplu am rămâne inculti si nu am mai descoperi nimic.

Iulia Elena Dancu
 1. Cartea mea preferata este Elias si spioana caturarilor de Sabaa Tahir, deoarece tema povesti este originala , este multa actiune si suspans iar personajele sunt foarte bine conturate si descrise emotional de catre autoare.
2. Cel mai mult ma atrage descrierea de pe spatele cartii, pentru ca este cea mai importanta. Coperta ne poate pacali, in unele cazuri, cu continutul cartii.
3.Pentru mine, cititul reprezinta o rupere dintre realitate si lumea din capul meu. Ma simt de parca sunt acasa, impreuna cu familia mea fictionala.
4. Autorul meu preferat este Rick Riordan iar seria lui, Percy Jackson, mi-a intrat la suflet!! Imi place cum impreuneaza istoria si modernismul.
5. Nu, nu am intalnit cazuri se asemenea fel.
6. Vorba lui J.K.Rowling: "Nu ai intalnit carte potrivita pe stilul tau" dau ceva de genu'.
7. Ar fi asa de plictisitoareee! Pur si simplu monotonia vietii cotidiane mi-ar afecta imaginatia!! Si nu imi permit o asa pierdere uriasa! Mai ales din capul meu...

 Alina Sandu
 Momentan ador cartea Locuri  întunecate.  Este o carte polițistă. Felul autoarei de a descrie, precum şi relația dintre persoanje te fac să îi îndrăgeşti stilul de a scrie. Nu pot spune că am una preferată deoarece nu am citit  toate cărțile.
Când doresc să citesc o carte, vreau ca aceasta să fie diferită de tot ceea ce am întâlnit până acum.
Pentru mine cititul reprezintă o formă de relaxare şi evadare într-o lume creată de autor.
Nu am un autor preferat. Mereu descopăr autori şi autoare noi.
Am adorat zeci de personaje negative. Dacă acestea sunt strucurate bine, aş alege oricând un personaj negativ în  defavoarea unuia pozitiv. Ghiță este un personaj care se schimbă pe sine pe tot parcursul cărții,  reuşind  să facă asta şi cu alte  personaje. Drama lui psihologică se observă cu uşurință. El este un personaj structurat foarte bine.
Am încercat să înțeleg persoanele care urăsc cititul. Unii preferă filmele. Din punctul meu de vedere, cățile îți oferă posibilitatea de a-ți imagina singur acțiunea, în schimb filmul nu îți oferă o proprie viziune asupra relațiilor dintre personaje, a locurilor şi a acțiunii în sine. Filmele sunt create din punctul de vedere al scenaristului şi regizorului.
Cărțile îți dezvoltă limbajul, exprimarea, gândirea şi atenția. Într-o lume fără cărți, nu ne-am putea deosebi de animale.

Cristina Otaku
Cartea mea favorita este de fapt o trilogie SF: Al 5-lea val,Marea Nesfârșită și Ultima stea.Motivul pentru care ador aceasta trilogie este  felul in care autorul cartilor vede lumea,felul in care a scos la iveala comportamentul crud si salbatic al  oamenilor in momente de criza.Pe langa asta,ma uimiste felul in care a adus in acea scena oribila elemente romantice si cum a creat "extraterestii".
La o carte cel mai mult ma atrage cel mai mult felul in care este scrisa,cum este gandita.
 Cititul pentru mine reprezinta un fel de scapare de la realitate.Odata ce incep sa citesc,ma rup de realitate si intru in pielea personajelor.
 Autorul meu favorit este Rick Yancey,autorul trilogiei Al 5-lea val.Cartile lui mi-au intrat la suflet datorită faptului ca dupa cum am spus mai sus,scoate in evidenta caracterul uman in moment de criza.
 Da.Uneori personajul negativ este probabil discrimiat deoarece desi probabil si el/ea sufera,nimanui nu-i pasa.Cartea in care ador personajul negativ este Amurg de    Stephenie Meyer,Damon.
 Mi se par oameni inculți,lipsiți de imaginatie care nu vor avea niciodata un mod de gandire logic.Din punct de vedere psihologic cei care citesc sunt de obicei melancolicii deoarece,un melancolic este profund si stie sa observe lucrurile mai bine decat restul.
 Hm...probabil as fi lipsita de imaginatie si nu as vedea lumea din felul in care o vad acum.Cartile ma definesc si ma fac sa ma simt fericita.

Mihaela Emilia
1.Nu am o carte preferata.Imi aduc aminte ca aveam 9 anisori cand mama m-a pus sa citesc "Cosette"de Victor Hugo deoarece nu-mi placea sa citesc..m-a impresionat viata chinuitoare pe care o ducea micuta orfana..incat asa am inceput sa citesc si mult timp acea carte a ramas cartea mea de suflet.Treptat am descoperit ca exista si un roman de Victor Hugo ,iar ceea ce citisem eu era doar o mica povestioara din el.."Mizerabili"a devenit cartea mea preferata pana cand am citit Harry Potter,Twight, cartile lui Jules Verne...pe rand, ele au devenit pentru mine cele mai superbe carti..pe la 14ani am descoperit  o carte de-a Agathei Christie si de atunci am iubit romanele politiste..Cugetand acum mai limpede, am realizat ca imi este imposibil sa imi aleg o carte..de fiecare data cand alegeam o carte mai aparea una care imi ducea sufletul si ratiunea pe cele mai inalte culmi...
2. Am invatat o lectie buna de viata:sa nu judeci niciodata dupa aspect!O carte niciodata nu trebuie criticata dupa coperta sau titlu! Niciodata nu poti stii ce se pot ascunde dupa acele coperti fie stralucitoare fie peste care s-a asezat scurgerea implacabila a timpului. De multe ori aleg o carte dupa autor,uneori si numele ma atrage,o recenzie a ei sau pur si simplu curiozitatea de a cunoaste tehnica de abordare a unui scriitor necunoscut pentru mine
3.Cititul reprezinta pentru mine totul...imi place sa eternizez clipa...timpul se scurge ireversibil..de multe ori as vrea sa se opreasca in loc,de aceea citesc ...atunci cand deschid o carte orice problema cotidiana dispare iar sufletul meu e in extaz...uit tot ce e rau si imi incarc bateriile pentru a o lua de la capat in fiecare zi
4.am mai multi autori preferati...Toate cartile Aghatei Christie, Jojo Moyes ...are carti superbe "Inainte sa te cunosc"si "Dupa ce te-am pierdut" si Irina Binder cu  seria "Fluturi"si "Insomnii" .acestea din urma sunt cartile mele de suflet...le-am citit intr-o perioada mai dificila din viata mea iar sfaturile ei au devenit foarte motivationale si m-au facut sa ma regasesc pe mine insami si sa nu uit ca sunt un om minunat,desi nu mai simteam asta de mult....practic aceste carti au fost hrana pentru sufletul meu candid. O alta scriitoare contemporană care m-a surprins placut este "Andreea Chiuaru" ..cartea ei "Cronica unei despartiri"mi-a alinat sufletul si m-a facut o persoana cu un caracter mult mai puternic!
5.Nu cred ca a fost un personaj negativ care sa-mi placa mai mult decat cel potiv.In general imi plac toate persoanajele, deoarece stiu ca si cele negative au povesti de viata marcante si ca au devenit rele din anumite motiv.De multe ori ele isi regasesc candoarea si devin bune...dar de multe nu-si pot invinge acesti" Demoni"
6.Consider ca cei care  urasc cartile NU sunt oameni inculti ,rai sau care nu stiu sa aprecieze ce e important in viata,cum afirma multi!  Eu cred ca pentru fiecare exista o carte, fiecare om are un gen preferat de carti,macar unul..,iar cei care urasc cartile sunt asa datorita faptului ca nu si-au gasit inca o carte" de suflet" care sa-i initieze in tainele  ascunse si minunate ale acestui univers...cel al cartilor.
7.Pentru mine cartile au fost mereu felii de viata transfigurate artistic si trecute prin filtrul fiecarui scriitor in parte...sunt alinare si hrana sufleteasca...fara ele ar domina si mai mult noua tehnologie, oamenii nu ar mai avea imaginatie ,ar fi doar roboței cu o gandire incuiată ..nu ar mai indrazni sa mai viseze si sa lupte...nu ar mai crede ca imposibilul poate deveni posibil daca lupti indeajuns si s-ar descarca de problemele cotidiene prin alte moduri urate(tipete,injuraturi-multi deja fac asta,dar sunt multi care citesc sa uite de greu)....intr-o fraza:Fara carti oamenii ar fi fara speranta la o viata mai buna!

Puiu Mirela
1. Cartea mea preferata ramane "Mandrie si prejudecata" datorita povestii in sine, datorita personajelor principale, puternic prezentate, cu calitati dar si defecte, datorita umorului sec (desi nu sunt fan al acestuia), datorita faptului ca ma identific cu personajul principal feminin, datorita mesajului pe care il transmite sau pe care eu l-am receptionat: niciodata sa nu spui niciodata
2. Ooo, mi-am invatat lectia !!! O carte nu se aseamana cu alta chiar daca sunt acelasi gen. M-au atras si carti pentru care as fi bagat mana in foc sa zic ca nu sunt pentru mine. Am invatat sa imi ascult instinctul. Dar tin cont si  de poveste, de titlu, de coperta
3. Ce inseamna cititul pentru mine?? Relaxare, iubire, calatorie sau drumetie, frumos, si nu in ultimul rand inseamna copilarie (imi adic aminte de acei ani cand puteam citi fara sa ma plang de lipsa timpului)
4. Nuuu! Ni voi putea vorbi de un autor preferat. Sunt multi autori dragi care mi-au marcat afolescenta si ar fi nedrept sa dau doar un nume ( Jane Austen, Al. Dumas si fiul, Voctor Hugo, Stendhal, Charlote Bronte, etc
5. Nu am prefrat pana acum vreun personaj negativ. Insa in "Mandrie si prejudecata"  Personajul principal masculin l-am perceput ca negativ desi nu era asa. Se pune?? L-am adorat.
6. Probabil sunt o norocoasa. Nu am intalnit adtfel de persoane. Stiti ce??? Nu i-as judeca. Ce ar insemna sa fiu judecata pentru ca
 nu imi plac jocurile??!!! Am putea spune ca nu este acelasi lucru. Oate??? Intotdeauna adevarul este undeva la mijloc :)
7. O viata fara carti?? Ar fi mai goala, mai seaca, mai trista. Dar as merge inainte. As privi in jur si sigur as gasi si alte lucruri frumoase. Prefer sa nu ;) ;)

Cristina Petcu

 Una dintre cartile mele preferate este Umbra vantului. E complicat sa descriu tot ceea ce simt pentru aceasta carte, nu stiu daca ma atrag mai mult personajele cu un trecut dubios si foarte greu de gasit in prezent sau stilul inconfundabil si unic al prozatorului Carlos Ruiz Zafon. Imi place pentru ca iti arata ce pot face cuvintele din oameni,cum pot distruge si crea si cum au puterea de a dainui indiferent de ce s-a ales de autorul lor.
     Cred ca cel mai milt la o carte ma atrage un subiect pe care nu l-am mai abordat pana acum. Nu conteaza genul,autorul sau cat de groasa e. Vreau sa ma surprinda,sa ma lase cu gura cascata, cu lacrimi in ochi si acea senzatie calda in suflet.
    Cititul e un fel de calatorie pe mare. Ba te scufunzi, ba esti la suprafata, ai in fata mereu un palpitant necunoscut atat de periculos si totusi bland. Alteori e un prieten care intra pe geam si in viata mea, ma prinde de mana si nu-mi mai da niciodata drumul.
     Autorul meu preferat e Zafon,mi a intrat in suflet cu Umbra vantului, dar ii iubesc toate celelalte carti: Printul din negura, Palatul de la Miazanoapte,Marina, Luminile din septembrie, Jocul ingerului si Prizonierul cerului.
      Da l am preferat pe Darkling in trilogia Grisha.
      Cred ca cei care urasc cartile sunt fie incredibil de inocenti fie incredibili de absurzi si inconstienti. Pana la urma nu le poti cere tuturor sa citeasca, iar cei care nu o fac rateaza un big event din viata lor de ce nu la fel de important ca nasterea sau casatoria?
     Fara carti viata mea ar fi gri,monotona si plictisitoare. Cel mai probabil m as indobitoci,as deveni sclava unei societati cu care nu sunt de acord in toate privintele si as avea un destin mizerabil. As fi un pion in jocul altora si nu un jucator in propriul meu joc.

 Ana Maria
1.Cartea mea preferata este Nascuta din fum si os pentru ca este o poveste invaluita in mister si are la baza redescoperirea iubirii si acceptarea ei. 2. Cel mai mult la o carte ma atrage titlul si personajele negative. 3. Cititul reprezinta pentru mine,un mod prin care ma pierd si ma redescopar in acelasi timp. 4. Autorul meu preferat este Joseph Delaney de la care am citit toata seria Cronicile din Wardstone si care m-a impresionat prin stilul sau unic de relatare 5.  Nu 6. Nu am o anumita parere despre aceste persoane,dar mi se pare ca nu sunt niste oameni pe care îi poti lua in serios 7. Nu s-ar putea numi viata

Sara Eli
 1. Nu am o carte preferată, consider ca fiecare cititor își iubește cărțile în aceeași măsură, dacă are o carte preferată, atunci este o problemă. Îmi plac toate cărțile din biblioteca mea, dacă nu, nu le mai luam, ar fi ceva imposibil pentru mine sa spun o carte, pentru ca de fiecare data apare alta care ma atrage și alta și tot asa...
2. Hm... Cel mai mult la o carte ma atrage da, coperta, este prima care îți bate la ochi și parca zice "vino, citeste-ma, descopera-ma !", dar apoi mai este și acțiunea cărții. Asta ma atrage cel mai mult cred, acțiunea. Câteodată descopăr diferite cărți care au o acțiune unică, în sensul ca autorul/autoarea a avut o imaginație bogata și nu s-a lăsat corupta de piața publica și sa scrie ce se cere, nu, asta îmi place, poate exista cărți care nu sunt deloc cunoscute și zac undeva într-un colț întunecat, prăfuite, așteptând odată sa vina cineva care sa le admire. E trist când te gândești la asa ceva, dar e realitatea.
3. Cititul... O acțiune pe care oricine o poate înfăptui. Orice om de pe Pământ poate sa citească dacă vrea, dacă își pune în gând asta, inclusiv orbii sau mutii. Pentru mine reprezintă "medicamentul" pentru o viață mai bună. Ce faceti când sunteți triști, fericiți, supărați, nervoși, nostalgici etc? Da, citiți, dar de ce? Pentru ca simțit nevoia sa întrati în acea lume ficționala și sa va exteriorizati sentimentele cum știți mai bine, fără ca cineva sa ba oprească. Este un medicament pentru suflet și minte, este ceva la care societatea din zilele noastre închide ochii pentru ca au altceva mai bun de făcut. Dacă toți oamenii răi din lumea asta ar citi, doar imaginați-vă unde s-ar ajunge... Cărțile m-au făcut de fiecare dată să privesc tot ce e în jurul meu cu alți ochi, m-au făcut sa dau sfaturi senzaționale prietenilor, iar când ma întreabă cum de ma pricep atât de bine la asta, cel mai simplu răspuns :"citesc! "
4. Autor preferat, te referi la cel care construiește acele lumi în care ne pierdem? La persoana pe care ar trebui sa o felicitam pentru ca ajută atâta lume? Pentru persoana care a găsit remediul unei inimi frânte sau întunecate? Este greu sa alegi doar un autor când există atâtea cărți excepționale pe lume... Dar totuși am sa spun câteva autoare pe care le am în biblioteca și m-au făcut sa trec prin toate sentimente posibile și imposibile : prima pe care am descoperit-o sau cred ca ea ma descoperit pe mine este Cassandra Clare, dar apoi mai este și Jane Austen care a străbătut timpulși Rainbow Rowell care te pune față în față cu viata dură, dar și cu părțile frumoase și mai puțin frumoase, este un fel de amalgam de fapte  și Sabaa Tahir de la care am citit  "Elias și spioana cărturarilor" ce ma impresionant prin puterea persoanelor, a acțiunii care te tine în suspans și a întregului ce te învață să lupți pentru ce iubești, chiar dacă asta înseamnă să te sacrifici pe tine și Jennifer L. Armentrout Armentrout de la care am citit seria Lux, o serie superba cu extratereștrii sexy 😂😂și cred ca o sa mai fie și mulți altii
5. Personajele negative ne învață și ele ceva, dac parte din lupta realitate-fictiune, de aceea nu prea câștiga ele, pentru ca ficțiunea mereu ne face sa ne pierdem mințile cu lucruri bune și frumoase, când persoanele negative fac parte într-un fel din realitatea noastră, deoarece e mult mai ușor sa vezi în zilele de azi o persoană rea decât una bună. Un personaj negativ pe care l-am întâlnit printre primele mele cărți este Sebastian Morganstan. Este un personaj negativ mai greu de înțeles. Mereu a vrut sa fie cu familia, dar făcea mult rău pentru ce? El nu avea încredere în sentimente lor și nici în ale lui. De aceea a recurs la  ce știa el mai bine, forța brutală. Nu știu ce sa zic, mereu am încercat sa îl vad cu ochi rai pentru ca e un personaj negativ, dar nu am reușit, mereu speram ca va fi bun, ca va rămâne cu familia și gata. Oricum a fost, oricum s-a terminat seria, nu contează, pentru mine el tot va rămâne în mintea și sufletul meu ca un personaj puternic, în sensul sentimental și nici acum nu pot sa îl vad rău, asta e :)
 6. Despre cei care urăsc cărțile, asta e cam imposibil. Cei care cred asta poate nu au nimerit o carte pe gustul lor și gata, nu le place cititul. NU oameni buni, nu e așa, dacă toți ar încerca să prindă în mâini o carte, sa îi atingă concerta, sa o miroase și sa o răsfoiască, atunci gata, este deja pierdut în lumea lui. Îmi vine greu a crede ca o persoana urăște cărțile, este imposibil. Un fost coleg de clasa zicea același lucru și mereu voia sa îmi rupă cărțile, nu citea nimic, absolut nimic. Într-o zi am luat de la biblioteca Dolores de Stefen King. Ce credeți, l-a atras coperta și într-o pauză îl prind cum o răsfoia. Dragilor, acel băiat era cel mai rău din clasă, cel mai nesimțit și fără scrupule. Din ziua aceea nu a mai lăsat carte din mână, vorbesc foarte serios. Pe lângă asta am început sa ne înțeleg mai bine, un bonus imens. Așadar si prin urmare, este imposibil ca cineva sa nu îndrăgească chiar și puțin acolo, cărțile. Dații o carte care ar fi mai pe gustul lui, puneți-o undeva la vedere, dar sa nu va vadă. O sa vedeți ca ii va fi imposibil sa nu tragă cu ochiul și după gata, ați făcut un om din el!
7. Lumea fără cărti cum a zis și o fată, nu s-ar putea numi viață. Am constatat ceva de curând, ca eu am prins experienta și dau sfaturi bune doar cu ajutorul cărților. Dacă nu ar fi ele, Off, greu, dar nu am ști cum sa ne comportam în societate, sau cum se comportau pe vremuri strămoșii noștri! Este un coșmar pentru ca, după cum am spus mai sus, cărțile sunt pastilele sufletului și ale mintii, fără ele am deveni nebuni, nu am știi cum sa trecem peste obstacolele vieții și vai de cei care sunt singuri și nu știu ce sa facă sau de adolescenți și bătrâni care au nevoie de ele pentru a trece prin viață mai ușor. Societatea ar cădea, pentru ca ma gândesc ar fi totuși o revoltă, adevărații cititori și autori desigur, s-ar revolta dacă ne-ar fi luate "lumile"  în care putem fi noi fără ca cineva sa ne judece, unde ne regăsim și învățăm și ne dezvoltam, creștem si simțit cu ele, cu personajele și chiar și cu autorii. Nu mi-aș putea imagina o lume fără aceste minunății inofensive și nemuritoare, dar totuși undeva acolo există și acest adevăr, acela ca s-ar putea sa ne trezim la realitate și ea sa nu fie prea plăcută...
Am scris ce am simțiți, duze dacă este prea mult, se pare ca într-adevăr am simțit nevoia sa spun toate aceste lucruri!

Violetta Alexandra Ioniță
1.Cartea mea  este *Fata din tren*,deoarece este plina de mister si actiune.   2.Cel mai mult la o carte,ma atrage coperta si personajele.   3.Pentru mine cititul reprezinta un mijloc de distractie si de relaxare.  4.Autoarea mea preferata este Nicola Yoon ,una dintre cartile care mi au placut cel mai mult este*Absolut tot*.  5.Pana  acum nu am gasit un personaj negativ care sa imi placa mai mult decat cel pozitiv.  6.Eu cred ca fiecare are pasiunea sa , iar parerile sunt diferite.   7.Fara carti viata mea ar fi simpla si plictisitoare.

 Ariana Winchester
 1. Pot afirma cu tărie că ''20.000 de leghe sub mări'', cartea lui Jules Verne, şi-a lăsat o amprentă importantă asupra adolescenţei mele, fiind cartea care mi-a deschis drumul spre literatură, noi orizonturi. Deşi o citisem într-un timp relativ lung, m-a bucurat fiecare pagină, fiecare rând al autorului.
 Dădeam peste mulţi termeni necunoscuţi, însă cu timpul i-am învăţat, totul căpătând sens. Apa, marea, oceanul, nici măcar nu erau ceva ce mă pasiona, însă am descoperit că au componente foarte interesante, care te uimesc.
 O carte captivantă, foarte bine scrisă, pentru care (zic eu) autorul a avut nevoie de multă documentare pentru a creea o poveste atât de complexă şi fantastică.
 M-a marcat şi va rămâne mereu cartea mea preferată.
2. La o carte, lucrurile care mă atrag cel mai mult sunt: coperta (ştiu, nu se judecă o carte după copertă, dar deobicei prefer să fie frumos structurată şi să-mi stârnească interesul), descrierea cărții (povestea în sine trebuie să fie genul meu) şi recenziile făcute de alte persoane. Simt nevoia să citesc şi ce au de spus alte persoane despre respectiva carte, ce emoții le-a creat.
3. Pentru mine cititul reprezintă o "escapadă" din viața de zi cu zi, un motiv de bucurie şi îmbogățire a limbajului folosit de mine. Cu cât mai multe vieți trăiesc, cu atât mai bine.
4. Autoarea mea preferată este Laini Taylor. A reusit să stârnească în mine o mulțime de sentimente, uneori contradictorii, dar care m-au făcut să zâmbesc. Deşi am pus mâna doar pe o carte de a sa, "Născută din fum şi os", modul său inedit de a crea o poveste originală şi superbă m-a impresionat.
5. Tipul de personaje preferate depinde şi de cartea citită şi acțiunea acesteia. Degeaba e un personaj pozitiv, dacă e incult sau invers. N-are sens. Apreciez aspecte precum inteligența, libertatea de a se exprima, puterea de a se descurca în situații dificile şi nu numai.
6. Consider că cei care urăsc cărțile sunt oameni care visează alb-negru, nu colorat. Ei nu pot accepta o altă realitate, doar ceea ce văd. Cărțile ne oferă alte realități, aşa că probabil este unul dintre motivele avute de ei pentru a urî acests minunății. Mă înțeleg cu anumite persoane care n-au nici o tangență cu literatura, deci nu îi consider ipocriți.
7. Viața mea ar fi lipsită de culoare. Nici nu-mi imaginez cum ar fi să nu pot simți mirosul cărților, să nu le văd zi de zi în biblioteca mea... De asemenea, probabil încă aş face multe greşeli gramaticale. Cărțile mi-au deschis mintea şi sufletul.

Miruna Filip
Cartea mea preferata este ,, Poveste fără sfârșit" de Michael Ende, deoarece mi-a pătruns în suflet, ca un fulger. Are multe sentimente emotionale, dar și aventura.
Cel mai mult la o carte mă atrage titlul și sentimentul care te cuprinde cu totul când te gândești cum a conturat autorul toată povestea.
Cititul pentru mine reprezintă o cascada a ideilor și a gândurilor care pătrund în minte cănd citești.
Autorul meu preferat este Colleen Hoover și cărțile lui care mi au intrat la suflet sunt "Ugly love" și " Fara speranța".
Nu, niciodată n-am preferat personajul negativ, doar că o data m-am pus pielea lui și m-am gândit cum este să urmărești pe cineva nu sa fii urmărit, dar cum am spus niciodată nu l-am preferat.
Nu am o părere fata de cei care urăsc cărțile, deoarece este alegerea lor, dar cărțile le-ar face un bine pentru îmbogățirea vocabularului.
Viața mea fara cărți, ar fi simpla deoarece nu ar exista imaginație și dacă aș renunța la ele, aș renunța la o parte din mine!

Patatu Teodora
 1. Momentan, cartea mea preferata este "Fata cu Cercel de perla". Descrierile și modul in care se exprima autorul m-au captivat încă de la prima pagina. Analogice deși ieșite din comun sunt foarte adevărate.
2. Primul lucru care ma atrage la o carte este coperta și descrierea pe scurt a cărții. Paginația și mirosul cărții.
3. Cititul este un mod de relaxare, de a părăsi lumea in care trăiesc și sa ma refugiez in diferitele lumi in care trăiesc personajele. Este și un mijloc de informare.
4. Nu am deocamdată un autor preferat dar îmi place mult cum scrie Lois Lowry(Faruitoarea de albastru) și Tracy Chevalier(Fata cu Cercel de perla)
5. Încă nu am ajuns la așa preferințe.
6. Cred ca se mint pe ei singuri. Încă nu au descoperit frumosul din viata aceasta.
7. Probabil as avea cea mai anosta viața. Nu as mai avea o sursa de inspirație și nici o Lime paralela in care sa fug.

Iulia Victorita
 1. Dama cu camelii de Alexandre Dumas, pentru ca descrie atat de bine efectele geloziei asupra unei relatii.
2. Cel mai mult ma atrage la o carte subiectul ei.
3. Cititul este relaxare, este detensionare, este iesire din normal.
4. Unul din autorii preferati e Eliade, cu Domnisoara Cristina si Maitreyi.
5. Sincer, nu cred. Nu imi amintesc sa fi preferat personajul negativ in vreo carte.
6. Inca n-au cunoscut cartea care sa ii faca sa iubeasca cititul. Iar daca au citit deja suficient si tot nu le place, inseamna ca nu-i duce suficient capul incat sa inteleaga si sa simta ce citesc.
7. Mult prea simpla, mult prea goala.

Cam acestea sunt răspunsurile cititorilor, însă am promis că voi premia cele mai creative răspunsuri, este foarte greu să ma decid.
Astfel voi acorda trei premii.
Locul 1 : Sara Eli
Locul 2 : Mihaela Emilia
Locul 3 : Roberta Ariana
Felicitări fetelor, răspunsurile voastre mi-au plăcut cel mai mult!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu