Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Recenzie "O suta de nume" de Cecelia Ahern

Titlu: O suta de nume
Autor: Cecelia Ahern
Editura: All
An publicatie: 2016
Nr pagini: 421

Despre autoare:
"Cecelia Ahern este o autoare irlandeza care a reusit sa faca din fiecare roman pe care l-a scris un bestseller international. Romanul ei de debut, "P.S: Te iubesc", a fost tradus in 47 de tari si ecranizat, devenind instantaneu un succes international."

"Eu cred in magia cartilor. Cred ca, in anumite momente ale vietii, suntem atrasi in mod deosebit de anumite carti cand ne plimbam fara tinta pe culoarele unei librarii, fara sa avem vreo idee despre ce vrem sa citim, si, dintr-odata, gasim cea mai frumoasa carte, cea mai buna si mai potrivita, privindu-ne drept in fata. Cartile au puterea de a-si gasi drumul in viata noastra" - C.Ahern
                                       


Am inceput aceasta carte cu sufletul la gura si cu mari asteptari, Cecelia Ahern fiind o foarte apreciata autoare, iar acest roman foarte popular.
Avand in vedere ca este prima carte pe care am citit-o de la aceasta autoare nu stiam la ce sa ma astept din partea stilului acesteia.
Insa am fost placut surprinsa de modul autoarei de a scrie, a descrie si a relata evenimentele.

A fost o lectura relaxanta si condimentata cu amuzament, dragoste, drama, aventura si suspans. Pot spune ca autoarea s-a intrecut pe ea insasi pentru ca am auzit din surse sigure ca are un stil prea siropos si simplist de a scrie, dar aceasta carte nu a fost nici pe departe asa.

Cred ca a venit momentul sa relatez pe scurt si subiectul romanului.

Kitty, o jurnalista care in urma unui incident de la o emisiune la care lucra a ajuns sa fie detestata de majoritatea oamenilor, reprezinta protagonista romanului.

"Kitty se ura tot mai mult dupa fiecare cuvant, dupa fiecare acuzatie. Langea ea stateau Colin Maguire cu familia lui - sotia, parintii, fratii si surorile. Toti cei care venisera sa-l sustina se uitau la ea. Le simtea ura, furia, dar mai presus de ele simtea suferinta lui Colin."

Prietena sa cea mai buna Constance, care se zbate intre viata si moarte, reuseste sa-i lase "mostenire" o lista cu 100 de nume, oameni pe care Kitty nu-i cunoaste si de care nu a auzit.
Astfel incepe aventura, Kitty trebuie sa scrie un articol despre cele 100 de persoane si ce au ei in comun intr-un timp relativ scurt.
Oare va reusi?
Ii va indeplini aceasta ultima dorinta celei care i-a fost mereu alaturi?
Daca doriti sa aflati cum reuseste sau nu protagonista noastra sa duca la bun sfarsit acest plan va invit sa lecturati aceasta minunata carte pentru ca merita cu siguranta.

"Kitty nu putea s-o priveasca in ochi. Stia ca e nepoliticos, dar ochii ii fugeau intruna in alta parte, ca atrasi de o forta magnetica spre lucrurile care nu erau bolnave si nu-i aminteau de oameni bolnavi."

Limbajul formal se imbina armonios cu cel informal iar personajele ce participa la actiune sunt bine conturate cu trasaturi definitorii.
Ceea ce am apreciat foarte mult la acest roman a fost stilul lejer de a relata evenimentele, si de a transmite emotiile potrvite.
Per total a fost o carte care mi-a intrat la suflet si pe care o recomand cu drag.
                                                   


Cartea o gasiti la Editura All

Feedback-uri:

"Cel mai bun mod de a evada din viata de zi cu zi este sa te refugiezi in paginile unui roman de Cecelia Ahern." - Glamour
"Tot ce scrie Cecelia Ahern vine din inima." - Sunday Tibune
"O poveste fermecatoare despre dragoste si eliberare." - Kirkus Reviews

Romanele Ceceliei Ahern s-au vandut in peste 16.000.000 de exemplare in toata lumea.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu