Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Recenzie "Visucy" de Zanuka Lisandros

Descriere:
Într-o lume în care ocultismul era interzis cu desăvârşire, Karina, rămâne singura lucrătoare în lumină. Ea iubeşte să ajute oamenii să îsi vindece rănile interioare. Pe urmele ei apar un barbat misterios ( fara nume ) si organizațiile secrete ce o vor închide într-un vis. Fără să-şi dea seama Karina pierde adevărata indentitate. Trăieşte în vis? Trăieşte în realitate? Zi de zi pe buzele ei vine întrebarea: "cine sunt eu cu adevarat?"
Chinul acesta o duce spre descoperirea unor lucruri terifiante despre propria persoana dar si despre cei din jurul ei. Tradare, drama, dragoste sunt elemente ce o duc spre Adevar. Cand credea ca a descoperit Adevarul alte informatii vin in calea ei si ii distrug visele si sperantele. Desi greu de descoperit, Realitatea este ceva la care nici macar nu se astepta..."
   

Încep să scriu câteva rânduri despre "Visucy" însă sinceră să fiu nu îmi găsesc cuvintele potrivite. Din ce cauza? Pentru ca in timpul lecturii am fost zăpăcită, lumea mea se întorcea cu fundul în sus şi îşi revenea, apoi iar se răsturna.
La început nu înțelegeam nimic, eram paralelă cu tot ce se întâmplă, firele narative se jucau cu mine astfel încât să ma pierd printre cuvinte.
Ei bine, asta a fost o adevărată aventură!
M-a adememit in lumea visului, mi-a prezentat secretele minții omului prin diverse intâmplări şi concepții.

"Visele. Ele mi-au rapit toata viata. Nici nu mai stiu cand sunt in realitatea fizica si cand nu. Dezamagirea pe care mi-o provoca acest lucru se vedea deja pe fața mea. Eram dezgustată."

Personajele, într-un număr aparent redus, nu sunt insa foarte bine conturate si definite. Nu m-am putut ataşa de personaje, pentru că scopul romanului este mai mult de genul psihologic si nu emotiv.
Astfel, personajul principal, Karina, care a fost de fapt un alt personaj într-o viață anterioară, este o vindecătoare ce practica ocultismul care este interzis în totalitate. Aceasta are si un cabinet unde trateaza oamenii cu probleme psihice.
Se descurca destul de bine, reuşeşte să vindece numeroase persoane, chiar daca ceea ce face este interzis, si pedepsit cu moartea.
 
"Consider ca fericirea este ceea ce noi o avem in interiorul nostru. Niciun alt factor extern nu o poate perturba. Fericirea ori este ori nu este. Dar nicio stare din lume, nu o poate invinge. Dar noi suntem ca si robotii. Functionam dupa obişnuință. Iar daca un om este obişnuit să fie mai mult trist decat fericit, acest tipar il va repeta."

Personajul nostru duce un război continuu între vis şi realitate.
Se trezeşte în doua lumi diferite, care mai de care mai periculoasă.
Eroina noastra lupta pentru adevăr şi pentru a scapa de acest calvar.
Despre alte personaje nu voi vorbi, pentru că sunt personaje secundare si episodice despre care nu am avut ce trasaturi sa remarc.

"Am venit aici pentru oameni.
Si misiunea mea nu o mai pot realiza. Pot sa si mor. Probabil voi reveni la viata urmatoare si imi voi continua ceea ce astazi nu mai pot face."

Actiunea se desfasoara pe doua planuri la inceput, realitatea Karinei si visul acesteia.
Insa ceea ce veti descoperi spre sfarsit o sa va schimbe total parerea, cum si mie mi a schimbat-o. Realitatea este de fapt visul, iar visul este de fapt realitatea, adica ceea ce se intampla cu adevarat, chiar daca este doar in imaginatia Karinei.
Probabil nu intelegeti nimic, si nu va condamn, pentru ca este o mare incurcatura de vise, realitati, adevaruri si minciuni.
Intriga acestei povesti este un uniforma, in general ne vom pune aceeasi intrebare pe parcursul lecturii, "Care este realitate?". Ei bine, din pacate realitatea o veti descoperi abia spre finele cartii.
Ceea ce este de bun augur reprezinta intorsaturile de situatie care iti vor da mari batai de cap, actiunile si gandurile personajului principal. Felul in care Karina lupta pentru adevar, se sacrifica si nu renunta pana nu isi revine la normal.
Acest abis in care este cufundata protagonista este plin de mistere si secrete care mai de care mai devastatoare.
Lumea Karinei poate fi perceputa si ca lumea ta.
Atunci cand traiesti intr-un vis prea mult, cand ai o imaginatie prea bogata si te agati de sperante deşarte, astfel nu mai poti distinge realitatea de vis.
Fie ca este un lucru bun, fie ca este un lucru rau.
Este bine sa visezi, dar lupta aceasta ce sa da intre fictiune si realitate poate provoca doar neplaceri si tulburari.
Asta ne dovedeste Karina, a carei viata este total schimbata dupa ce reuseste sa depaseasca marea ei problema.

Per total este o carte foarte intrigantă, un thriller psihologic care te cucereste si iti pune multe semne de intrebare, exclamatii si intrebari retorice.
O lectura dificila insa placuta.
O aventura in adevaratul sens al cuvantului.
Recomand cu drag aceasta carte pe care o gasiti la Editura Celestium.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu