Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Recenzie "Toate titlurile bune au fost date" de Silviu Iliuță

As dori sa scriu despre o carte pe care am citit-o recent, care m-a scos din reading slump facandu-ma practic sa o devorez. A fost ca o salvare pentru mine, aveam nevoie sa citesc o carte buna, asta am si facut. De fapt retific, nu am citit o carte buna, am citit una foarte buna! Ati ghicit probabil din titlu, este vorba de "Toate titlurile bune au fost date" de Silviu Iliuta, autorul blogului cronicipebune.ro.
 

Daca ar fi sa vorbesc despre aceasta opera mi-ar lua o vesnicie, as avea multe de spus, multe opinii de transmis insa voi relata doar esentialul si lucrurile care m-au atras in special.
Lucruri negative nu am descoperit in ceea ce priveste aceasta carte, poate doar faptul ca este prea scurta ( da, nu imi ajung 294 de pagini daca o carte este prea buna ) .
As fi vrut sa mai citesc povestea naratorului, intamplarile sale, si povestile istorisite.
O sa va spun cate ceva din continut.
Povestea unui baiat, in care se nasc primii fiori ai iubirii, intamplarile si incercarile la care este supus in numele acesteia, credeti-ma nu este o poveste clişeică, va spun ca este cu siguranta una dintre cele mai amuzante si interesante povesti despre baieti.
Insa nu tot romanul este inconjurat de fericire, viata personajului nu e intotdeauna roz.
Ceea ce am apreciat foarte mult este ca pe alocuri se gasesc povesti triste sau mai putin triste, care nu au legatura cu personajul principa. Sunt un fel de povestiri in rama, povestiri cuprinse in interiorul unei alte povestiri, cea principala.
Aceste texte, cu personaje unice mi-au infrumusetat lectura, am plans, am ras, m-a bucurat si m-am intristat in timp ce citeam.
Despre limbajul folosit de Silviu nu as avea asa multe lucruri sa spun, nu am ce critici sa aduc la adresa lui.
Desi acesta a folosit si termeni mai putin formali a reusit sa redea o lucrare bine scrisa unde limbajul informal isi face simtita prezenta si se imbina intr-un mod armonios cu cel formal. Astfel ofera cititorului rânduri scrise cu inspirație si talent, doua caracteristici care il definesc pe Silviu.
Dar ce spuneti de titlu?
Nu-i asa ca e fain?
Sincera sa fiu, cel mai mult la aceasta carte m-a atras titlul, unul foarte original si haios.
Aceasta carte merita cu siguranta un titlu bun, dar cum toate titlurile bune au fost date autorul a improvizat, astfel nu a dat greş şi a reusit sa isi numeasca romanul intr-un fel unic si atractiv.
Alte lucruri nu as avea ce sa mai spun, autorul este unul care cu siguranta va avea in viitor opere la fel de bune, sau si mai bune.
Eu nu pot face altceva decat sa astept o alta carte de-a lui Silviu Iliuță.
Va recomand cu drag acest roman captivant care va face sa zambiti, sa radeti, sa plangeti. O carte plina de sensibilitate si pe alocuri de amuzament.
Cu siguranta printre cele mai bune carti citite de mine anul acesta.
Cartea o gasiti la Bookzone .

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu