Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Recenzie "Biblioteca sufletelor" de Ransom Riggs

O carte fascinanta, o aventura plina de peripetii, care te va tine cu siguranța cu sufletul la gură. Un roman bine scris, de un autor foarte apreciat.
Biblioteca sufletelor ne daruieste o alta lume, una fantastica de care orice iubitor de fictiune si fantasy se va indragosti iremediabil.


Descriere:

Un baiat cu puteri extraordinare. O armata de monstri nimicitori. O batalie magistrala
pentru viitorul deosebitilor.

Copiii deosebiti aflati in grija lui Miss Peregrine isi tin fanii cu sufletul la gura pana in ultimul moment. Dupa doua volume naucitoare, Ransom Riggs aduce in cea de-a treia parte a indragitei serii, Biblioteca Sufletelor, deznodamantul mult asteptat. Jacob descopera, in sfarsit, care este rolul sau in lumea deosebitilor, pe masura ce abilitatile lui devin din ce in ce mai sofisticate. Alaturi de Emma si Addison MacHenry, cel mai deosebit caine vorbitor, Jacob sare din prezent in trecut, dintr-o bucla in alta, pentru a-si salva prietenii captivi intr-o fortareata in care strigoii ticluiesc cele mai diabolice planuri. Astfel, cei trei eroi ajung de pe strazile Londrei moderne in labirinticul Pogonul dracului, o mahala uitata de lume a Angliei victoriene. Aici se va decide, odata pentru totdeauna, soarta lumii deosebitilor, intr-o lupta pe viata si pe moarte impotriva strigoilor si a sufletelor-pustii.

Titlul "Biblioteca sufletelor" evidentiaza o legendă despre originile copiilor deosebiti astfel autorul ne introduce tot mai mult in aceasta lume, aflam mai multe lucruri importante din istoria deosebitilor.
In acest volum nu se pune accent pe dezvoltarea personajelor si evolutia acestora.
 Nu avem parte de toate personajele cu care ne-am obişnuit.
Multe dintre personajele din volumele precedente nu se mai regasesc aici.
Partea buna este ca o poveste de dragoste, probabil stiti deja despre care vorbesc, incepe sa evolueze.
Autorul scoate în evidență romantismul, lasând parțial la o parte aventurile şi tragediile. 
Fotografiile sunt la fel de infricosatoare cum ne-am obisnuit.
Acțiunea este la fel de captivantă şi personajele sunt la fel de ambițioase şi perseverente.
Jacob are de luat decizii importante în viața lui, acum când totul e pe cale să revină la normal.
Veți urmari cu sufletul la gură aventurile lui Jacob si ale Emmei.
Va vor încanta şi o sa va mentina atentie datorita dramei existente în fiecare capitol.
Dacă doriți să citiți o carte bună care să vă cucerească, va recomand cu drag acest roman, nu inainte de a citi primele doua volume "Caminul copiilor deosebiti" si "Orasul pustiu".
O trilogie foarte bine scrisa, cu elemente necunoscute cu ajutorul carora autorul si-a construit propriul univers literar.
Ransom Riggs isi cucereste cititorii inca de la primele pagini cu o creativitate, originalitate si imaginație de nota 10.
Am primit aceasta carte de la Cartepedia, carora le multumesc enorm.
Enjoy.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu